• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Doktorun normal doğum ısrarı anneyi öldürdü iddiası

Doktorun normal doğum ısrarı anneyi öldürdü iddiası
Adana'da 3. çocuğunu doğurmak için hastaneye yatırılan kadın ailenin sezaryen isteğine rağmen bekletilerek normal doğum yaptırılması sonucu hayatını kaybederken dünyaya gelen bebekte zorlanma nedeniyle kafasında ve kolunda zedelenme meydana geldiği ileri

Gönül (32) ve Murat Söyler (32) 14 yıl önce birbirini severek evlendi. Bu evlilikten çiftin Görkem (12) ve Nehir (7) isimli iki kız çocukları oldu. Çift erkek çocuk istediği için bir çocuk daha yapmaya karar verdi. Gönül Söyler hamile kaldı 5 ay sonra 3. çocuğunun da kız olacağını öğrendi. Söyler, Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne düzenli olarak kontrole gitti. Son kontrole gittiğinde doktor açılma olduğunu söyleyerek,

"Neden daha önce gelmediniz doğuma almamız gerekiyor" dedi. Bunun üzerine 15 Mart Pazartesi günü Söyler, hastaneye alındı. Ancak bir türlü normal doğum gerçekleşmedi. Bunun üzerine aile bebeğin sezaryenle alınmasını istedi. Ancak doktor normal doğum yaptıracağını söyledi. Ancak bir türlü normal doğum başlamayınca doktor suni sancı vererek doğumu başlattı. Buna rağmen doğum çok zor geçti. Bebeğin kafasında ve kolunda zedelenmelere meydana geldi.

Doğum gerçekleştikten sonra doktor, kanamanın durmadığını Söyler'in rahminin alınması gerektiğini belirterek aileden imza karşılığı kadının rahmini aldı. Ancak buna rağmen Söyler'in durumu iyiye gitmeyince Yüreğir Başkent Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak burada yapılan müdahalelerde yetersiz kalınca Söyler, 3. çocuğunu dünyaya getirdikten sonra hayatını kaybetti. Kafasında ve kolunda zedelenme olan bebek de hastanede 3 gün kaldıktan sonra taburcu edildi. Aile bebeğe ölen annesinin ismini verdi. Gönül bebek annesini hiç tanımayacak ve onu hiç görmedi.

Bu duruma isyan eden Gönül Söyler'in babası Ali Haymalı (62) kızının ölümünde doktorun ihmalinin bulunduğunu belirterek, "Kızım düzenli olarak hastaneye gidiyordu. O günde hiçbir şikayeti yoktu doğuma gitti ancak bize cenazesi geldi. Burada doktor hatası var ben şikayetçiyim" dedi.

Söyler'in babaannesi Leyla Pala, ise hastaneye normal gittiklerini doktorun doğumu geldiğini söylediğini bu nedenle hastaneye yatırıldığını ancak bir türlü doğumun gerçekleşmediğini belirterek, "Biz doğum uzayınca sezaryen istedik ancak doktor normal doğumda ısrar etti. Ancak bir türlü doğum olmadı sonra doğum sırasında kanama durmadığı için rahmini aldılar. Bebek dünyaya geldi ona da zarar vermişler. Daha sonra Gönül, beyin kanaması geçirmiş, bir sürü şey olmuş hemen apar topar Yüreğir Başkent Hastanesi’ne kaldırdılar burada da hayatını kaybetti" diye konuştu.

Hastane başhekimliği ise bu olaydan doktorun sorumlu olduğunu bu nedenle hastanenin töhmet altında bırakılamayacağını, olayın aile tarafından yargıya taşınacağı bu nedenle bilgi verilemeyeceğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4575 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim