• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Doktoruyla sohbet ederek by pass oldu

Doktoruyla sohbet ederek by pass oldu
Uşak’ta bir kalp hastası uyutmadan ve kalbini durdurmadan koroner by-pass ameliyatı olarak sağlığına kavuşturuldu.

Uşak’ta bir kalp hastası uyutmadan ve kalbini durdurmadan koroner by-pass ameliyatı olarak sağlığına kavuşturuldu.

Kalp damarlarında tıkanıklık olduğu belirlenen Suat Karahan isimli hastanın koroner by-pass ameliyatı uyutulmadan gerçekleştirildi. Ameliyattan birkaç gün gibi kısa bir süre sonra taburcu edilen 75 yaşındaki Suat Karahan, "Ameliyat olduğumu hiç anlamadım, doktorlarla sohbet ederken ameliyat gerçekleşti." dedi.

KOAH hastası olduğu için risk taşıyan 75 yaşındaki Suat Karahan’ın epidural anestezi ile yani uyutulmadan by pass ameliyatı olmasına karar verildi. Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Kliniklerinin ortaklaşa planlaması ve çalışması ile Suat Karahan’ın ameliyat öncesi sağlık durumu uygun hale geldikten sonra Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yusuf Velioğlu, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Işık ve Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Banu Yılmaz Çırpıcı’dan oluşan sağlık heyeti, ender rastlanan bir ameliyata imza atarak, genel anestezi uygulamadan uyanık olarak (torakal epidural anestezi uygulayarak) ve kalbi durdurmadan koroner bypass ameliyatı gerçekleştirdi.

"MUHABBET EDERKEN AMELİYAT OLDUM"

5 çocuk babası, 9 torunu olan 75 yaşındaki Suat Karahan ameliyatta yaşadıklarını şöyle anlattı:’’5 aydır yürümekle beraber artan şikâyetlerim vardı. Çeşitli hastanelere gittim fakat tam bir teşhis koyamadılar. Medical Park Uşak Hastanesi’ne geldiğimde bütün kontrollerimi tam olarak yaptılar ve kalp damarlarımda tıkanıklık olduğu tespit edildi. Doktorum Erdem Türkyılmaz anjiyomu yaptıktan sonra önce Allaha sonra doktorlarım Yusuf Bey ve Mehmet Bey’e güvenerek ameliyatımı oldum. Ameliyat sırasında doktorlarımla ve hemşirelerle konuştum. Ameliyat sırasında da sonrasında da hiçbir ağrı duymadım. Daha önce duysam inanmazdım ama konuşa konuşa açık kalp ameliyatı oldum. Başta doktorlarımız olmak üzere buradaki ekip çok değerli, kendilerine hem ailem hem kendim adına çok teşekkür ediyorum"

ÇALIŞAN KALPTE BY-PASS AMELİYATI

Op. Dr. Mehmet Işık; ‘’Hastalarımızı ameliyata almadan önce, ameliyat sırasında ve sonrasında karşılaşılabilecek riskleri minimuma indirmek için hastada bulunan risk faktörleri dikkatle incelenmekte. Ameliyat sonrası da hastanın klinik takibi sık sık yapılmaktadır. Suat Karhan’a solunum durdurmadan, bilinci açık haldeyken çalışan kalpte by pass ameliyatı gerçekleştirdik. Çalışan kalpte koroner bypass ameliyatı, kalbi durdurmadan gerçekleştirilen bir cerrahi yöntemdir. Ameliyat sırasında özel cihazlar kullanarak, sadece üzerinde çalışılacak kalp bölgesinin hareketleri azaltır. Bu sırada kalp hem vücuda hem de kendisine kan pompalamaya devam eder. Bu yöntemle yapılan ameliyatlar sonunda kalbin toparlanma süreci daha çabuk olur. Hastanın hastanede kalış süresi azalır’’ dedi.

ERTUNÇ ÖZTÜRK

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2734 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim