• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 21 °C

Dövüldü, yılın doktoru oldu

Dövüldü, yılın doktoru oldu
Hastaneye getirdikleri hastanın yakınları tarafından dövülen doktor Zeynep Fırıncı, yılın doktoru seçildi.

Samsun’da ambulansla hastaneye getirdikleri hastanın yakınları tarafından dövülen 112 Acil Servis ekibinde görevli 15 yıllık doktor 41 yaşındaki Zeynep Fırıncı, Sağlık Bakanlığı tarafından Samsun’da yılın doktoru seçildi. Geçen yıl mayıs ayında meydana gelen olay sonucunda kafa travması geçirdiğini ve 5 günlük iş göremez raporu aldığını söyleyen Dr. Fırıncı, "İçim biraz buruk. Keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı" dedi.

Samsun’da geçtiğimiz yıl mayıs ayında İlkadım İlçesi Gazi Devlet Hastanesi bahçesinde meydana gelen olayda, Kadıköy Mahallesi’nde oturan ve tansiyon hastası olan Mustafa O., aniden rahatsızlanınca ailesi 112’yi arayarak yardım istedi. Ekipler kısa süre sonra olay yerine gelerek Mustafa O.’ya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Gazi Devlet Hastanesi’ne götürmeye karar verdi. Bu sırada hastanın oğlu olan Aziz O., ambulansa binerek babasıyla hastaneye gitmek istedi. Yasak olduğu için Aziz O.’nun talebi geri çevrildi. 112 Acil Servis ;ambulansı, hastayı hemen Gazi Devlet Hastanesi’ne getirdi. Sedyeye koyup acil servise götürmek istedikleri sırada bir otomobille ambulansı takip eden Aziz O. ve ;arkadaşları T.Ö. ;ile H.D., hastane bahçesinde ambulansın ;sürücüsü Ali Binici’ye saldırdı. Dr. Zeynep Fırıncı kavgayı ayırmak isterken, şüpheliler ona da saldırdı. Gazi Devlet Hastanesi’nde tedavi edilen ve kafa travması geçirdiği belirlenen Dr. Fırıncı’ya 5 gün, kafa travması geçirip sağ kolu kırılan Binici’ye ise 10 gün iş göremez raporu verildi.

Şikayet üzerine olay yerine gelerek soruşturma başlatan polis üç şüpheliyi kısa sürede yakaladı. Aziz O. polis ifadesinde sağlık ekibine saldıranın kendisi olduğunu söyledi. Bunun üzerine diğer iki şüpheli ifadeleri alınıp serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen Aziz O. da, Denetimli Serbestlik Yasası gereğince serbest bırakıldı.

BAKAN AKDAĞ’IN ELİNDEN ÖDÜLÜNÜ ALDI

Olayın sonrasında Dr. Zeynep Fırıncı, Sağlık Bakanlığı tarafından Samsun’da yılın doktoru olarak seçildi. Dr. Fırıncı, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Ankara’da 81 ilin yılın doktorları için düzenlenen ödül töreninde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan ödülünü aldı. Son 5 yıldır 112 Acil Servis ekibinde çalıştığını söyleyen Dr. Fırıncı, "Hastayı acil servise götürdükten sonra ambulans şoförümüzün darp edildiğini görünce dayanamayıp olayın içine girdim. Müdahale etmeye çalıştım. Bu sırada ben de darp edildim. Başıma ve göğsüme yumruk darbeleri aldım. Baş dönmelerim bir hafta kadar sürdü" dedi.

’İÇİM BURUK, KEŞKE BÖYLE BİR OLAY YAŞANMASAYDI’

Dr. Fırıncı, yılın doktoru seçilmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Dr. ;Fırıncı, "Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. İçimde bir burukluk var. Bu kötü durumun, üzücü olayların bir daha yaşanmamasını istiyorum. Bu tür olaylar bizim şevkimizi kırıyor. Her türlü şiddete hayır diyorum. Biz müdahale ettiğimiz hastanın iyiliğini düşünüyoruz. Ona en güzel şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hasta yakınlarından da destek bekliyoruz" diye konuştu. ;

’BU TÜR OLAYLARIN YAŞANMAMASINI TEMENNİ EDİYORUM’

Samsun İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, yaşadığı olayda kamu görevini yaparken mağdur edilmesi, dövülmesi, ayrıca özverili olup ekip ruhunu taşıması nedeniyle Dr. Zeynep Fırıncı’yı yılın doktoru olarak aday gösterdiklerini söyledi. Sağlık çalışanlarına yönelik bu tip şiddet olaylarını kesinlikle tasvip etmediklerini ve kınadıklarını söyleyen Kasapoğlu, "Kamuoyunu, bu kutsal mesleği yaparken bu meslek uğrunda hayatını kaybeden, hırpalanan, darp edilen tüm meslektaşlarımın yanında olmaya davet ediyorum. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3031 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim