• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Down sendromlu öğrenciye şiddet

Down sendromlu öğrenciye şiddet
Çanakkale'de down sendromlu bir çocuğun öğretmenden şiddet gördüğünü belirten veliler, "Yetkililer duyarsız. Çocukları göndermeyeceğiz" dediler.

SEÇKİN SAĞLAM

Çanakkale'de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Gazi Ortaokulu'ndaki özel eğitim sınıfında down sendromlu bir çocuğa şiddet uygulandığı ileri sürüldü. Eğitim sürecinde en önemli ihtiyaçları sevgi olan bir çocuğa şiddet uygulanması okuldaki velilerin de tepkisini çekti. Veliler, öğretmen görevden uzaklaştırılmadığı için öğrencilerini bir haftadır okula göndermiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ise soruşturma başlatıldığını, iddiaların araştırıldığını söylüyor.

Çanakkale Olay gazetesi yaklaşık bir haftadır bu konuyu gündemden düşürmedi. Gazi Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı'nda bulunan down sendromlu S.B'ye şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmen ile ilgili olarak velilerin tedirginliği devam ediyor. Çocuklarının okula gitmek istemediğini ifade eden veliler, "Bu hafta okula göndermedik, bugün de göndermeyeceğiz. Konuyla ilgili somut bir adım atılmasını bekliyoruz" dedi.

Önceki gün kendi aralarında bir araya gelerek gelişmeleri değerlendiren aileler, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya gelmeyi ve somut bir adım atılmasını bekliyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ise konuyla ilgili olarak müfettiş görevlendirerek soruşturma yürütüyor. Yine aynı konuyla ilgili olarak ailelerin emniyete yaptıkları bir şikayet de bulunuyor.

Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş'ın "Müfettiş görevlendirerek soruşturma başlattık" açıklamasının ardından en azından soruşturma sürecinde öğretmenin görevine devam etmemesi gerektiğini söyleyen aileler, "Biz çocuklarımızı okullarına gönderemezken öğretmenin halen görevine devam ediyor olmasını anlamıyoruz. En azından soruşturma sürecinde öğretmenin bu görevine devam etmemesi gerekiyor" dedi.

Müdürden ilginç mesaj

Geçen hafta meydana gelen down sendromlu öğrenciye şiddet vakası ile ilgili olarak Gazi Orta-

okulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin bu hafta okula gitmedikleri öğrenildi. Ailelerine, "Okula gitmek istemiyoruz" diyen öğrencilerin psikolojilerinin bozulduğu ileri sürüldü. Gazi Ortaokulu Müdürü Hüseyin Arslan'a şikayette bulunan bir velinin önce "Sende bir tane bende bin tane çocuk var, hangisi ile uğraşayım" karşılığını, ısrarla şikayetine devam edince "Devletin öğretmeni kalır, öğrencisi gider. Bu mesaj da sana" karşılığını aldığı iddia edildi. Veli daha sonra BİMER'e şikayette bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1893 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim