• BIST 9510.34
  • Altın 2488.09
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8262
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Dr. Rezidans

Dr. Rezidans
Anadolu Sağlık Turizmcileri Derneği (SATUDER) Başkanı İzmirli diş hekimi Şenol Alkan, temel bütün branşlardan alanında tanınan hekimleri modern bir binada bir araya getirecek proje tasarladı.

Burcu TANER-Yatırımcısı hazır olan proje bir yandan uluslararası akreditasyon sistemleriyle sağlık turizmine hizmet ederken, diğer yandan hem hastaya hem de hekime otoparktan internet altyapısına kadar pek çok imkan sunacak.

Türkiye’deki pek çok vatandaşın “Sadece önemli ve riskli durumlarda hastaneye gidilir” gibi bir algısının bulunduğunu ancak her bireyin düzenli kontrollerle daha sağlıklı bir yaşam sürmesi gerektiğini söyleyen Teras Dental’in kurucusu Alkan, Alsancak ve Konak gibi semtlerde apartman dairelerinde hizmet veren 30’a yakın ana branş hekimi tek çatı altında toplamayı planlıyor.

En çok 20 dakika mesafede

Şenol Alkan, “Kent merkezine en fazla 20 dakikada mesafede yer alacak modern doktor ofisleri profesyonellerce yönetilecek. Doktor gelecek, sadece hekimliğini yapacak. Otoparkta hastanın nereye park edeceğini, web sitesini nasıl güncelleyeceğini düşünmeyecek. Yatırımcı görüşmelerimiz son aşamada. Şu ana kadar yaklaşık 15 hekim projemize sıcak baktı. ancak Tam Gün Yasası ile ilgili hukuki gelişmeler kafa karıştırabiliyor. Bunun da en kısa sürede aşılacağına inanıyoruz. Öte yandan yaklaşık 100-150 meslektaşımıza yazı göndererek proje tanıtımımızı yapacağız” dedi.

15 milyon dolarlık yatırım

Yatırımcı ve projenin yeri konusunda önümüzdeki dönemde bilgi verebileceğini dile getiren Alkan, “İlk etapta 10-15 milyon dolarlık bir yatırımla bu modern merkezi kuracağız. Hedefimiz, modern doktor ofislerimizle model olmak. Uzun vadede 150 milyon dolara yakın uluslararası sağlık merkezi niteliği taşıyan bir kampüs planladık. Hastaneden farkımız sadece muayene yapılması. Böylece insanlar doktora gitmek için illa önemli bir problemi olmasını beklemeyecek ve Avrupa’daki gibi koruyucu sağlık hizmetleri daha aktif hale gelebilecek” diye konuştu.

Sağlık turizmi için fırsat

Temizlikten engellilere yönelik imkanlara kadar pek çok ihtiyacın modern kriterlerle düzenleneceği merkezin önemli uluslararası akreditasyonlara da sahip olacağını vurgulayan Şenol Alkan, şöyle devam etti: “İzmir neden sağlık turizminin merkezi olmasın? Bu gibi projelerle hem yerli hem yabancıların kendilerini değerli hissedecekleri, ‘Offf, doktora gidiyorum’ değil, ‘Ohhh, sağlığımı sürdürmeye geliyorum’ diyeceği bir ortam yaratmak istiyoruz. Haziranda talepleri toplayıp sonbaharda da projeye başlamayı planlıyoruz. Projenin yürütücü unsuru da kooperatif mantığı olacak.

İddiamız şu: En iyi hekimleri bir araya getireceğiz.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3134 defa okunmuştur
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim