• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

DSÖ'den uyarı: Yemen nüfusunun yarısı Kovid-19'dan etkilenebilir

DSÖ'den uyarı: Yemen nüfusunun yarısı Kovid-19'dan etkilenebilir
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Yemen nüfusunun yarısının yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) etkilenebileceği uyarısında bulundu.

DSÖ Yemen Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Yemen sağlık sistemi, aşırı çalışan eksikliği, zayıflık ve kırılganlık sorunu çekmeye devam ediyor." ifadeleri yeraldı.

"Koronavirüsle mücadele için gerekli tıbbi malzeme ülkede büyük ölçüde yetersiz." denilen açıklamada, "İlk pandemi ilanı sonrasında örgütün, Yemen'de nüfusun yüzde 50'sinden fazla, yaklaşık 16 milyon kişiyi etkisi altına alma ihtimalini ortaya koyarak yerel yönetimlere uyarılarda bulunmuştu." değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, örgütün sağlık alanında çalışan diğer tüm ortaklara ve ulusal sağlık kurumuna salgının tüm ülkeye toplumsal düzeyde yayılma ihtimaline göre destek vermeyi sürdüreceği kaydedildi.

Yemen'de son resmi verilere göre, ülkede 10 kişiye koronavirüs tanısı konulurken, bunlardan ikisi hayatını kaybetti bir kişi de iyileşti.

Yemen'de Kovid-19 paniği nedeniyle 3 hastane faaliyetlerini durdurdu

Yemen'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları görülmesinden doğan panik nedeniyle 3 büyük hastane kapılarını kapattı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ülkenin güneyinde Güney Geçiş Konseyi'nin (GGK) kontrolündeki Aden kentinde bulunan 3 büyük hastane, personelin Kovid-19 salgınından etkilenmemesi için faaliyetlerini durdurdu.

Bölgede salgına karşı yeterli önlemin alınmadığı ve hastanelerin yeterli sağlık ekipmanı bulunmadığı için faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldığı kaydedildi.

Kapatılan hastanelerin Aden'deki en büyük sağlık merkezleri olduğu ve Yemenli doktorların yanı sıra yurt dışından gelen sağlık ekibinin de bu hastanelerde görev yaptığı belirtildi.

Bölge halkının ise kentteki durumdan endişe duyduğu ve Sağlık Bakanlığının duruma müdahale etmesinin beklendiği ifade edildi.

Savcılıktan soruşturma

Yemen hükümetine bağlı başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada ise Aden'de hastanelerin kapatılması konusunu soruşturmak üzere bir savcının görevlendirildiği duyuruldu.

Aden el-Gad adlı internet sitesinin haberine göre, cuma günü kentte yüksek ateş nedeniyle hayatını kaybeden 16 kişinin Kovid-19 hastası olduğundan şüpheleniliyor.

Yemen'de Kovid-19 ile Mücadele Yüksek Acil Durum Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, şimdiye kadar 2 kişi virüs sebebi ile hayatını kaybederken, ülkede 10 vaka tespit edildi.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi ise daha önce yaptığı açıklamada, Kovid-19'un Yemen'de yayılmış ancak tespit edilmemiş olabileceğini belirtmişti.

Yemen'de yaklaşık 5 yılı aşkın süredir devam eden çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz de korkunç boyutlara ulaştı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2094 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim