• BIST 9741.84
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

"Dünya Cüzzam Günü"ne özel internet bulguları

"Dünya Cüzzam Günü"ne özel internet bulguları
OpenAgenda, "Dünya Cüzzam Günü"ne özel internet bulgularını açıklıyor.

Ocak ayının son pazarı olan "Dünya Cüzzam Günü"nde, her yıl dünya genelinde çeşitli bilinçlendirme kampanyaları yapılıyor, hastalığın doğru anlaşılması ve erken teşhisi için topluma önemli mesajlar veriliyor. İnteraktif randevu sistemi ile hekimlerin günlerini planlayan ve internet üzerinden hekimlerle hastaları birbirine ulaştıran OpenAgenda, Türkiye’de ve dünyada cüzzama dair internet bulgularını açıklıyor.


V
erem hastalığına neden olan basille benzerlik gösteren cüzzam – diğer adıyla lepra-mikrobu, deri ve sinirleri tutarak kronik seyirli enfeksiyonlara yol açıyor. Dermatoloji alanındaki gelişmeler sayesinde artık cüzzam hastalarının tedavisi en iyi şekilde gerçekleştiriliyor. Cüzzam korkusu dünyada ve Türkiye’de yıldan yıla azalma gösteriyor. OpenAgenda uzmanlarının internet üzerinde yaptığı araştırmalar da bu bilgiyi destekliyor.


İnternetteki cüzzamlı sayfalar!

İnternet ortamında “cüzzam” kelimesini barındaran içeriklere baktığımızda 246.000 sonuç karşımıza çıkıyor. Aynı araştırmayı “lepra” kelimesini içeren sayfalar için yaptığımızda ise bu rakam 4.510.000’a çıkıyor. Bunların bir kısmı sağlık siteleri olmakla birlikte, derneklerin yayınladığı bilinçlendirme sayfaları ve hastaların oluşturdukları paylaşım platformlarına da rastlıyoruz.


Dünya cüzzamı internette arıyor!

Google’da, yılda cüzzam ile ilgili dünya genelinde 750.000, Türkiye’de ise 20.000 arama yapılıyor. Türk halkı cüzzamı araştırırken en çok, cüzzam hastalığı nedir, dünya cüzzam günü, Türkan Saylan ve veba kelimelerini kullanıyor. Lepra ismi ile arayanlar ise en çok, lepra hastanesi, lepra randevu, bakırköy lepra, lepra devlet hastanesi, lepra deri hastalığı başlıklarını kullanıyorlar. Türkiye’de cüzzam araması en çok Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Trabzon, Adana, Antalya, Erzurum ve Samsun illerinden yapılıyor.

 

openagenda1.jpg


Ülke ülke cüzzam arayışı

Google arama motoru üzerinden yapılan aramalarda cüzzamı en çok araştıran ülkeler şu şekilde sıralanıyor: Filipinler, Nijerya, Hindistan, Kenya, ABD, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Güney Afrika ve Kanada. Türkiye’nin ilk 10 ülke arasında bulunmaması ise sevindirici görünüyor. Çünkü konu sağlık olduğunda insanlar en çok kendilerinin veya yakınlarının başına gelen hastalıklar hakkında bilgi sahibi olmak için internete başvuruyor. Bu konuda OpenAgenda Genel Müdürü Talip Taştemel şu noktalara değiniyor:

 

“Bizler OpenAgenda ekibi olarak interaktif randevu sistemimizden yararlanarak gününü planlayan sağlık sektöründeki işletmelere, internet reklam hizmeti desunuyoruz. İnternet üzerinden 24 saat randevu kabul eden işletmeler, www.OpenAgenda.com üzerinden yönetim paneline erişerek, gelen randevuları  onaylayıp reddedebiliyor. Bu süreci internet alanında uzman deneyimli ekibimizle yürütüyoruz. Hizmet sağladığımız sağlık işletmelerine hizmetleri ile ilgili arama trendleri ve doğru iletişim konusunda destek veriyoruz. Cüzzam haftası özelinde yaptığımız araştırmalar gösteriyor ki dermatoloji alanında gelinen nokta Türkiye için oldukça başarılı. Çünkü birçok hastalıkta karşılaştığımız yoğun arama rakamlarına cüzzam için rastlamamış olmamız toplumun daha bilinçli bir düzeye geldiğine ve en önemlisi geçmişe nazaran çok daha az vakayla karşılaşıldığına işaret ediyor.”

 

openagenda2.jpg

Bu haber toplam 2693 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim