• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Dünyagöz 20 milyon dolarlık yatırımla büyüme hedefinde

Dünyagöz 20 milyon dolarlık yatırımla büyüme hedefinde
Türkiye ve Avrupa’da toplam 17 şubesiyle faaliyet gösteren Dünyagöz Hastaneleri 20 milyon dolarlık yeni hastane ve klinik yatırımları gerçekleştirmeyi planlıyor.

2010 yılında Antalya ve Gaziantep’teki hastaneleri açtıklarını yurtdışında ise Dünyagöz Londra Ön Tanı Merkezi’nin faaliyetlerine bu yıl içinde başladığını kaydeden Dünyagöz Hastaneler Grubu İcra Kurulu Üyesi Gülferi Yıldırım Öğün Dünyagöz Hastanesi’nin 15 yılda sağlığa 300 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını söyledi.

Öğün, 2011 ve 2012 yılları için de 20 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını duyurdu. Nisan ayı içerisinde Adana, Samsun ve İstanbul-Pendik’te yeni hastanelerin açılacağını açıklayan Öğün, “Bu yılın sonuna kadar üç şehirde daha hastane açma projelerimiz olacak. Bu konuyla ilgili fizibilite çalışmalarımız sürüyor. Yurtdışında ise Almanya, Romanya, Bahreyn ve İngiltere’de yeni klinikler açmayı hedefliyoruz. Frankfurt’ta açılmasını planladığımız göz hastanemizin haziran ayında hizmete girmesini planlıyoruz. Yeni yatırımlara paralel olarak istihdam sayımızda da ciddi artışlar olacak. 2011 yılında 600 kişiye istihdam sağlayacağız” diye konuştu.

 

Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun temellerinin 1996 yılında dört doktor, 15 personel ve Levent’te açılan hastane ile atıldığını hatırlatan Öğün, Dünyagöz Hastaneleri’nin bugün geldiği noktada 17 şube bin 200’ü aşkın personel ve 150 kişilik bir hekim kadrosu ile büyümesini sürdürdüğünü belirtti. Öğün, Dünyagöz Hastaneleri’nin gözün 19 ayrı alt branşında 250 farklı tedavi yöntemi ile branş hastaneciliği alanında hizmet verdiğini ifade ederek, “2010 yılında Dünyagöz Hastaneler Grubu ortalama 350 bin hastanın gözlerine baktı. Türkiye çapında İstanbul, Ankara, Antalya, İzmit ve Gaziantep olmak üzere beş ayrı ilde toplam 11 hastane ile; yurtdışında ise Hollanda, Almanya, Belçika, İngiltere ve Arnavutluk’ta bulunan altı klinikle hizmet veren Dünyagöz Hastaneler Grubu, önümüzdeki dönemde yurtdışında açacağı hastaneleriyle de geniş bir coğrafyaya yayılmayı hedefliyor. Grup, dünyanın yaklaşık 107 ülkesinden gelen 25 bine yakın yabancı hastaya da hizmet veriyor” dedi.

 

Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun, Türkiye’nin sağlık turizminin gelişmesi için çalıştığını da belirten Gülferi Yıldırım Öğün, “2011 yılında hedefimiz 50 bin yabancı hasta. Dünyanın 107 farklı ülkesinden gelen bir hasta profilimiz var. Avustralya, Yeni Zelanda, Amerikan’dan da gelen hastalarımız var” bilgisini verdi.

 

Öğün, “Dünyagöz Grubu olarak insan sağlığına olan hassasiyetimiz gereği, kalitesiz malzeme kullanımına karşı ilaçta uygulanan Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi standartlarını malzeme ve cihazlarda da kendimize standart olarak belirledik. FDA belgesi taşımayan hiçbir tıbbi malzemeyi hastanelerimizden içeri sokmuyoruz. Sağlık malzemelerine uygulanan denetim mekanizmalarının daha da artırılmasını bekliyoruz ve bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları olduğunu da biliyoruz” şeklinde konuştu. Öğün kornea konusunda da sıkıntılar olduğunu bildirerek, “Kornea ithalatı da yasaklandığı için binlerce hasta kornea nakli için sırada bekliyor” ifadesini kullandı.

 

Medikal Teknik

Bu haber toplam 2247 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim