• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Dünyayı sarsan Türk

Dünyayı sarsan Türk
Kanı saniyeler içinde durdurduğu için yüzyılın buluşu olarak nitelendirilen Ankaferd'i üreten Hüseyin Cahit Fırat, yüzünü ilk kez Yeni Şafak Pazar'da gösteriyor.

Dünyayı sallayan buluşun peşine düşen bir çok ülkenin teklif ettiği milyar dolarları elinin tersiyle iten Fırat, Ankaferd'i Türk malı damgasıyla piyasaya sundu. İşte dünyayı sallayan adam!

Hakan her erkek çocuğu gibi erkekliğe ilk adımını atmak üzereydi. Aile mutluydu. Ama bilmedikleri bir şey vardı. Hakan hemofili hastasıydı. Kanaması bir türlü kesilmedi. Van Yüzüncü Yıl Tıp Fakültesi Hematoloji bölümüne götürüldü fakat kan durmuyordu. Her türlü tedavi denendi. Milyarlar tutan ilaçlar kullanıldı ama sonuç alınamadı. Tam 15 gün boyunca Hakan kanadı, kanadı. Hakan annesine “Anne ben ölecek miyim?” diye sorarken, neredeyse umut kesilmişken, Hacettepe Tıp Fakültesi'nde çalışmaları yapılan bir ilacı duyduklarını hatırladı doktorlar. İrtibat kuruldu, durum anlatıldı. Hematoloji bölümünden Şerafettin Kirazlı geldi. “Kolay, hallederiz” dedi. Cebinden bir tampon çıkarıp şaşkın ve umut dolu bakışlar altında Hakan'ın kanamalı bölgesine koydu. 3 sn. sonra kan durmuştu. Hakan'ın annesi birden ok gibi fırlayıp hocanın bacaklarına sarıldı. “Oğlumu kurtardın!” 

DÜNYAYI SARSAN İLAÇ

Yukarıda anlattığım ne bir masal, ne de bir hikaye, yaşanmış bir olay. Bu olayın kahramanı ise kanamayı durduran mucize sıvı Ankaferd'ti. Hakan Yargı mucize ilaç Ankaferd sayesinde ölümün eşiğinden döndü. Tıp dünyası da ismi bir anda kulaktan kulağa yayılan Ankaferd'le sarsıldı. Tamamen bitkisel içerikli, kendinden steril ve antibakteriyel olan Ankaferd, etki mekanizmasıyla dünyada bir ilkti ve muadili de bulunmuyordu. Dünyayı ayağa kaldıran Ankaferd yüzyılın buluşu olarak nitelendirildi. Hacettepe Üniversitesi Hematoloji Bölümü'nde yapılan testlerden sonra ilk Türk patentli ilaç olarak tarihe geçen Ankaferd'i bulan ve şimdiye kadar basından uzak kalmayı tercih eden iş adamı Hüseyin Cahit Fırat ilk kez bu haberle kamooyunun karşısına çıkıyor. 

30 YIL ÜZERİNDE ÇALIŞTI

İstanbul'da yaşayan ve gözlerden ırak durmayı tercih eden Fırat, 1952 Malatya doğumlu. Hüseyin Cahit Fırat'ın şifalı bitkilere karşı özel bir merakı ve ilgisi var. Fırat'ın bu ilgisi, trafik kazalarında, askeri çatışmalarda yaşanan kan kaybından ölümlere karşı hassasiyetiyle birleşince ortaya Ankaferd çıkmış. Tabi pat diye değil. Her türlü dış kanamayı durduran Ankaferd, Hüseyin Cahit Fırat ve ekibinin 30 yıla yaklaşan çalışmalarının bir sonucu. Ankaferd, henüz ruhsat aşamasındayken Fırat'a pek çok yabancı ülkeden, Almanya'dan, Fransa'dan, Hollanda'dan, İsviçre'den, ruhsatını kendi ülkelerinde almaları için inanılmaz teklifler gelmiş. Bu teklifler arasında her türlü isteklerinin karşılanmasının yanı sıra, sınırsız para ve kayak pistlerinin yanında kurulacak binlerce metrekarelik çalışma alanları varmış. Suudi Arabistan Kralı'nın ailesinden biri Ankaferd'in ruhsatını Suudi Arabistan adına alabilmek için üç gün boyunca Türkiye'de kalıp, Hüseyin Cahit Fırat Bey'i ikna etmeye çalışmış ama Hüseyin Cahit Bey hiçbirini kabul etmemiş. Çünkü hep “Türkiye'nin yurt dışına ihraç edecek bir ürünü olsun” istemiş. 

AMBULANSLARDA ZORUNLU

Bitkisel bir karışım olan Ankaferd'in içinde ısırgan otu, asma yaprağı, havlıcan, meyan kökü ve kekik bulunuyor. Bilinen bir yan etkisi yok. Kullanımı kolay olan ürün, tampon şeklinde herkes kanayan bölgeye uygulayabiliyor. Ampul şeklindeki ürünler ise ampulün kırılarak yaranın üzerine dökülmesi şeklinde kullanılıyor. Temizlenmesi gerekmiyor. Ankaferd'in Türkiye genelinde distribitörlükleri verildi. Acil servislerde ve ambulanslarda bulundurma zorunluluğu getirildi. Ankaferd eczanelerde bulabiliyor. Türkiye'deki hastanelerin de yüzde 25'ine ulaşılmış durumda. 

DIŞ BORÇ KANAMASINI DA DURDURABİLİR

Fırat Bey, sonunda hayallerini gerçekleştirdi ve Ankaferd'i geçtiğimiz aylarda yüzde 100 Türk sermayeli, ambalajı bile Türkiye'de yapılan, Türk patentli bir ilaç olarak piyasaya sundu.

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da yapılan Dünya Hemofili Kongresi'ne ülkemizi temsilen Ankaferd katıldı. Ankaferd Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlama Müdürü Anıl Değer'le kongrede sohbet etme imkanı buldum. Ankaferd'e olan ilginin bu kadar çok olmasının şaşırtıcı olmadığını söyleyen Anıl Bey'e göre Ankaferd'in ülkemize getireceği gelir Türkiye'nin dış borç açığını kapatabilecek düzeyde. Ankaferd'e ilgi oldukça yüksekmiş. Anıl Bey Ankaferd'in neden önemli olduğunu şöyle anlatıyor.“Hemofili hastalarının kesik durumunda damar içi iğnelerden uygulaması lazım. Bunun yerine Ankaferd çare oluyor, üstelik kişi kendisi uygulayabiliyor. Mide kanamalarında ameliyat gerekiyordu. Şimdi Ankaferd tatbik edilmesi yeterli oluyor. Durdurulması çok zor olan dalak ve karaciğer kanamalarında da Ankaferd kurtarıcı rolü üstleniyor. Diğer ürünler kanamayı yavaşlattığını iddia ederler. Ankaferd birkaç saniyede durduruyor. Yani alanında tek ve en tepede duruyor.” 

FIRAT YANIK AĞRILARINA DA ÇARE BULACAK

Hüseyin Cahit Fırat, yüzde 100 Türk sermayeli Ankaferd şirketinin CEO'su ve İcra Kurulu Başkanı görevini, Mustafa Atmaca ise Yönetim Kurulu Başkanı görevini üstlenmiş. Türkiye'de kalmakta ısrar ettikleri için mutlular. Sağlık Bakanlığı ve İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün desteklerini gördüklerini söylüyorlar. Anıl Bey, Hüseyin Cahit Fırat'ın 7 yeni ürününe daha ruhsat almak üzere olduklarını müjdeliyor. Bunlardan biri çok ciddi derecede yanıklar olan ve aşırı derecede ağrı veren 3. derece yanık ağrıları için. Anıl Bey, yeni ürünlerinin bu yanık ağrılarını 21 dakikada geçirdiğini söylüyor. Sedef hastalığı ve kozmetik üzerine de çalışmaları var.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5601 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim