• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

E-bildirge Şifrelerinin İnternet Ortamında Verilmesi hakkında duyuru

E-bildirge Şifrelerinin İnternet Ortamında Verilmesi hakkında duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından E-bildirge Şifrelerinin İnternet Ortamında Verilmesi hakkında duyuru yayımlandı.
 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

02.03.2016

E-BİLDİRGE ŞİFRELERİNİN İNTERNET ORTAMINDA
VERİLMESİNE İLİŞKİN DUYURU

Bilindiği üzere, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca sigortalı çalıştırılan İşverenlerin yükümlülüklerini internet üzerinden yerine getirilebilmesi için tescil edilen/ edilecek işyerlerine e-bildirge şifresi verilmektedir.

İşveren veya yetkilendirmiş olduğu kişilere e-bildirge kullanıcı kodu ve şifresi kapalı zarf içerisinde elden teslim edilmekte iken, işyeri tescili için ünitelerimizde müracaat işlemi tamamlanmış işverenlere veya yetkilendirdiği kişilerce e-Devlet üzerinden e-bildirge kullanıcı kodu ve şifresine ulaşım sağlanmıştır.

Sistem tarafından otomatik olarak üretilen ve Kurumumuzca işveren/işveren yetkilisine verilmekte olan e-bildirge kullanıcı kodu ve şifrelerine, işverenlerce veya yetkili kılınan kişilerce, sgk.gov.tr adresinde bulunan "e-SGK Şifre" kısmı seçilmek suretiyle e-Devlet şifreleri üzerinden erişilen sayfadan, işyeri numaraları ile ilişkilendirilmiş işyeri şifreleri ve sistem şifrelerine erişmeleri mümkün hale getirilmiştir.

Buna göre sgk.net/sgk.intra ekranlarında oluşturulmuş "E-Bildirge Başvuru" menüsü kullanılarak işveren/işveren yetkilisi bilgileri girilmek suretiyle sistem tarafından oluşturulan e-bildirge şifresi, işveren/işveren yetkilisince e-Devlet sistemi üzerinden görüntülenebilmektedir.

Ayrıca e-bildirge şifrelerinin bloke edilmesi, unutulması veya kaybolması halinde yeni şifre verilmeyecek olup, e-Devlet şifresi üzerinden ulaşılan e bildirge şifresi yeniden kullanılacaktır.

E-bildirge şifrelerine yukarıda belirtildiği üzere e-Devlet üzerinden erişiliyor olması artık işverenlerin işyeri tescili sırasında Kurumumuzla e-bildirge sözleşmesi imzalamayacağı anlamına gelmediğinden, işyeri tescili için ünitelerimize gelen veya internet üzerinden müracaat eden ya da posta ile işyeri bildirgesi veren işverenlerimizin, tüzel kişilikse tüzel kişiliği temsile ve ilzama yetkili kişilerin, gerçek kişi ise kendisinin veya yetkilendirdiği kişinin imzalamış olduğu ıslak imzalı e-bildirge sözleşmesinin de ünitelerimize gelerek veya posta ile göndermeleri gerekmektedir.

Daha önce işveren veya yetkilendirmiş olduğu kişilere e-bildirge kullanıcı kodu ve şifresi kapalı zarf içerisinde işyerinin tescilli olduğu ünitede teslim edilmekte iken, yeni uygulama ile işveren ve yetkilendirdiği kişi nerede bulunursa bulunsun, e-Devlet sisteminden Türkiye’de tescilli bütün işyerleri için e-bildirge kullanıcı kodu ve şifrelerine ulaşabilme imkanı getirilmiştir. Bu şekilde örneğin şirket merkezi İstanbul veya Ankara’da olan bir işveren Anadolu’nun herhangi bir ilinde işyeri açtığında veya ihale ile bir iş aldığında sadece e-bildirge kullanıcı kodu ve şifresini içeren kapalı zarfı almak için ilgili il müdürlüğüne gitmek zorunda kalırken yeni uygulamayla bu zorunluluk ortadan kaldırılmış ve bürokrasi kaldırılarak işverenlerimize büyük bir kolaylık getirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Duyurunun aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3050 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim