• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Eczacılar arada kaldı

Eczacılar arada kaldı
Bazı eczacılar, “TEB olmadan masaya oturmak istemiyoruz ama sorun çözülmezse SGK’dan vazgeçemeyiz” diyor. TEB ise “Tek tek sözleşme olmaz” görüşünde ısrarlı

Eczanelerle yapacağı sözleşmede Türk Eczacılar Birliği’ni (TEB) devreden çıkarararak, tek tek masaya oturmayı hedefleyen SGK ile TEB arasında yaşanan restleşme eczacıları arada bıraktı. İlaçlarının yüzde 95’ini SGK’ya satan eczacılar, bir taraftan TEB olmadan masaya oturmak istemediklerini söylerken diğer yandan sözleşmenin bitiş tarihi 16 Ocak’a kadar sorun çözüme kavuşturulmazsa SGK ile tek tek sözleşme imzalamaya mecbur kalabileceklerini söyledi.

Kafalar karışık
Beşiktaş’ta faaliyet gösteren Gürdağ eczanesi sahibi Murat Gürdağ şöyle konuştu:
“SGK ile sözleşmeye oturacak olan eczaneler de var, benim 3-4 büyük eczane sahibi arkadaşım masaya oturacak. Benim için de yıkım olur imzalamamak ama odamı da bekleyeceğim sonuna kadar. Belki bir anlaşmaya varılabilir. Tek tek masaya oturursak ileride daha ağır şartlar bize dayatılabilir. TEB’le masaya oturmak istiyoruz ama 16 Ocak’tan sonra çözüm olmazsa eczanelerin başka şansı kalmayabilir.”
Etiler’deki Karacabey eczanesinin sahiplerinden Müfit Karacabeyli, ocak ayına kadar bu sorunun çözülmesini umduklarını ama anlaşmaya varılmazsa bu durumda eczanelerin tek tek sözleşmeye gidebileceğini ifade etti.
Bağcılar’da faaliyet gösteren bir eczanenin sahibi ise şöyle konuştu:
“Ne TEB ne de SGK masaya oturmaya yanaşıyor. E-sözleşme çıktıysa eczaneler önünde sonunda imzalayacak. Biz bir ticari kurumuz gelirimizin yüzde 95’ini SGK’dan kazanıyoruz. Onunla sözleşme feshedilirse nasıl kazanacağız?”
 

TEB 23 bin dilekçeyi bakana gönderecek
Eczanelerin tek tek masaya oturmayacağını söyleyen TEB, eczanelerden bu yönde kendilerine 23 bin dilekçe geldiğini, bu dilekçeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na göndereceklerini söyledi. TEB Genel Sekreteri Özgür Özel, “TEB olmadan eczaneler SGK ile yola devam etmeyecek. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor” Özel, bugün Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşeceklerini söyledi.



SGK: Vatandaş yüzde 25 daha az ödeyecek
SGK, kurum ile ilaç sanayi arasında yapılan anlaşmayla ilaç fiyatlarında yüzde 25 - 50 civarında indirim sağlanacağı, bu indirimle birlikte vatandaşların yüzde 25 - 30 civarında daha az katkı payı ödeyeceğini açıkladı. Yapılan resmi açıklamada, “Kamunun sağlık harcamalarında da yaklaşık 2.5 milyar TL tasarruf hedeflenmektedir” denildi. Açıklamada, tek tek sözleşmeyle eczacıların TEB’e sözleşme bedeli olarak verdikleri 500 TL yükümlülüğün kalkacağı belirtildi.


 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2239 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim