• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Eczacılar Çileden Çıktı, sorun giderilebilecek mi?

Eczacılar Çileden Çıktı, sorun giderilebilecek mi?
Eczanelerde kullanılan ve reçete onay sistemi denilen “Medula Provizyon Sistemi”nde hafta başından beri sorun giderilemeyince eczacılar köpürdü. Eczaneye gelen hastaların çoğu geri çevriliyor.

SİSTEM ÇALIŞMIYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Medula Provizyon Sistemi, İlaç Takip Sistemi’ndeki (İTS) düzenlemeler tamamlanmasına rağmen çalışmayınca hastalar mağdur oldu. Vatandaş ilaçlarını alabilmek için 5 gündür sistemdeki sorunun giderilmesini bekliyor

Isparta - Burdur Eczacılar Odası Başkanı Ziya Örmeci, bu aksaklığın eczanelerden kaynaklanmadığını her seferinde anlatmaktan dillerinde tüy bittiğini belirterek ‘hep birlikte yetkililerin sorunu çözeceği anı bekliyoruz’ görüşünü iletti.

HASTALAR İLAÇ ALAMADI

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Medula Provizyon Sistemi, yine çöktü. Hafta başından beri sistemde yaşanan aksaklık nedeniyle eczanelere ilaç almaya gelen vatandaşlar mağdur oldu. Günde birkaç saat çalışan ya da hiç çalışmayanca sistemden onay alamayan eczacılar, hastaların ilaçlarını temin edemedi. Sistemde yaşanan sorun eczacıları çileden çıkardı. Hastaların ilaçlarını alabilmek için günlerdir sistemdeki sorunun giderilmesini beklediklerini dile getiren Isparta Burdur Eczacılar Odası Başkanı Ziya Örmeci, “Pazartesiden beridir eczanelerimize gelen hastalarımızın günde ortalama % 60’ını geri çeviriyor, ilaçlarını temin edemiyoruz. Hastalar 40-45 dakika eczanelerde bekliyor, sistem geldiği an bir hastanın reçetesi giriliyor ikinci hastaya geçildiğinde sistem kopuyor” bilgisin verdi.

SORUN GİDERİLEBİLECEK Mİ?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Medula Provizyon Sisteminin, İlaç Takip Sistemi’ndeki (İTS) düzenlemeler nedeniyle geçtiğimiz Salı günü hiç çalışmadığına dikkat çeken Örmeci, “Ancak İTS’deki çalışmalar bitmesine rağmen sistem hala çalışmıyor. Eczanelerimize ilaç almak için gelen hastalarımız ortalama 45 dakika beklemek zorunda kalıyorlar. Pek çok hastamız, reçetesini bırakıp saatler sonra ya da ertesi gün gelip ilaçlarını alabiliyor. İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerimizde, çalışmanın sadece Salı günü yapıldığı, pazartesiden itibaren oluşan sorunun sadece Salı günkü bölümünün İTS’den kaynaklandığı, sonrasında yaşanan sorunların ise kendileriyle ilgili olmadığı belirtildi. Türk Eczacıları Birliği olarak, yaşanan sorunu derhal araştırmaya başlayarak, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Yazılımları Dairesi ile iletişime geçtik. Daire Başkanlığı’nın verdiği bilgiye göre, sistemde yaşanan sorunun giderilmesine yönelik çalışmalar halen sürdürülüyor” diye konuştu.

SÜREKLİ AYNI SORUN

Medula sistemindeki bu sorunun, eczacıların sürekli yaşadığı bir sorun olduğuna dikkat çeken Ziya Örmeci, “ Özellikle İlaç Takip Sistemi’ne geçildiğinden bu yana, gün içerisinde belirli zamanlarda sistem tamamen kapanıyor ve hastalarımız ilaçlarını alamıyordu. Eczacı olarak bizler, bu sorunu hastalarımıza yansıtmamak için çaba gösteriyoruz. Ancak birkaç gündür sürekli yaşadığımız sistemin tamamen çökmesi durumu karşısında, hastalarımızın mağduriyetini bireysel çabalarımızla ortadan kaldıramadığımız için hep birlikte yetkililerin sorunu çözeceği anı bekliyoruz” dedi.

DİLİMİZDE TÜY BİTTİ

Sorumlusu olmadıkları halde, bu işin eczacılara yüklenilmeye çalışıldığını öne süren Örmeci, “Bizim dışımızda gelişen böyle bir sorunda hastalarımızla karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Artık ne yazık ki kanıksadığımız bu sorunları yaşamak ve hastalarımızın mağduriyetine tanık olmak istemiyoruz. Ayrıca bu aksaklığın bizden kaynaklanmadığını her seferinde anlata anlata dilimizde tüy bitti. Artık hastalarımıza daha fazla danışmanlık hizmeti sunabileceğimiz bir çalışma ortamında, sağlıklı bir toplum yaratmak için mesleğimizi icra etmek istiyoruz” görüşünü iletti.

HABER:YUNUS ÖZLER
haberoku.net

Bu haber toplam 3431 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim