• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Eczane stok kayıtları ve stok zararının karşılanacağı deponun tespiti

Eczane stok kayıtları ve stok zararının karşılanacağı deponun tespiti
Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından Eczane stok kayıtları ve stok zararının karşılanacağı deponun tespiti ile ilgili önemli duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından Eczane stok kayıtları ve stok zararının karşılanacağı deponun tespiti ile ilgili önemli duyuru yayımlanmıştır;

 

Bakanlar kurulu tarafından 10.11.2011 tarih ve 28108 sayılı resmi gazete’de yayımlanan “Beşeri ilaçların fiyatlandırılmasına dair kararda değişiklik yapılması hakkında karar” ile eczanelerimiz tarafından İTS'ye stok bildirimleri yapılmıştır. 18.11.2011 tarih ve saat 20:00’e ait eczane stok kayıtları http://itsportal.saglik.gov.tr adresinden erişebileceğiniz online işlemler sayfasında yayınlanmıştır. Kayıtlara erişmek, bilgisayarınıza indirmek ve stok zararının karşılanacağı depoyu belirlemek, belirlenmiş depo kaydını değiştirmek için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir. Bu işlemleri 16.12.2011 tarih ve saat 18:00'e kadar yapmanız gerekmektedir, aksi takdirde stok zararınız karşılanmayacaktır.

Eczanelerimize önemle duyrulur.

 18.11.2011 tarihi itibari ile eczane stoklarının kayıtlarına, “Stok Zararı İşlemleri” -> “18.11.2011 Tarihli Eczane Stok Listeleme” alt menüsü ile açılan listeleme ekranından erişebilirsiniz. 

Kayıtları kendi bilgisayarınıza indirebilmek için listeleme ekranının sol üst köşesinde bulunan CSV butonuna basınız. Sağ üst köşede “Csv dosyası hazırlama işlemi tamamlandı.” mesajı ile açılan pencere vasıtası ile dosyayı görüntüleyebilir veya bilgisayarınıza kayıt edebilirsiniz. Hazırlandığına dair mesajın görüntülenmesi fakat sorgu penceresinin çıkmaması durumunda aynı işlemi “Ctrl” tuşuna basılı tutarak yapınız veya internet tarayıcı ayarlarınızdan bu site üzerinden açılacak popup lara izin vererek aynı işlemi tekrarlayınız.

  

 

 

Stok zararlarının karşılanacağı deponun belirlenmemesi durumunda “Online İşlemler” sayfasına girdiğinizde yukarıdaki Uyarı penceresi ile karşılacaksınız. Ekranda bulunan “Depo kaydını oluşturmak için tıklayınız” linkine tıklayarak veya “Stok Zararı İşlemleri” -> ”Depo Belirleme” alt menüsüne tıklayarak depo seçme ekranını açınız. 


Açılan ekran vasıtası ile stok zararının karşılanacağı deponuzu seçiniz. Seçim işlemi için depo GLN’ sinin üzerine tıklayınız. 

Depo seçimi sonrası "Kaydet" butonuna basınız. İşlemi iptal etmek isterseniz ekranı kapatıp yukarıda tarif edilen menü üzerinden işleminizi tekrarlayabilirsiniz. 

Kaydetme işlemi sonrası işlemin tamamlandığına dair bilgilendirme mesajı alırsınız. 

Belirlediğiniz depo kaydını görüntülemek ve değiştirmek için “Stok Zararı İşlemleri” -> “Depo Görüntüleme ve Güncelleme” menüsüne tıklayabilir, açılan ekranda gelen “Depo Kaydını Değiştirmek İçin Tıklayınız” linkine tıklayarak değiştirme işlemlerini, kaydetme işlemlerindeki adımları uygulayarak yapabilirsiniz.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6818 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim