• BIST 9560.85
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Ege'nin ilk bölge hastanesi Manisa'ya

Ege'nin ilk bölge hastanesi Manisa'ya
Haziran ayında temeli atılacak olan ve 130 milyon liraya tamamlanacak sağlık kurumu, 2.5 yıl sonra vatandaşların hizmetine sunulacak.

Balıkesir'e düşünülen tesisin de Bakan Akdağ'ın onayını beklediği, 2023'e kadar bölgedeki tüm illere birer hastane yapılacağı belirtildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 2011 yılı seçim beyannamesini açıklarken bahsettiği, 'Şehir Hastaneleri' projenin ilk etabında yer alan Ege'deki ilk bölge hastanesinin temeli Haziran'da Manisa'da atılıyor. Erdoğan'ın, "Yürüyen bantlarla, modern teknoloji ile hastanelerimizi yapacağız. Doktor sayısı 2 katına çıkacak. Bunların hesabını yaptık. Yeni dönem başladı. Tamamıyla sağlık alanında üniversite kurmaya başladık" sözleri, Manisa'da yapımı için gün sayılan 400 tataklı bölge hastanesi için yeni umut oldu.

2008'de başlayan süreçle Manisa Belediyesi şantiye alanı üzerindeki 97 bin 500 metrekare alan üzerine yapılacak hastane için son dönemece girildi. Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, hükümetin ilk etap 24 pilot il arasına soktuğu Manisa'da heyecanın arttığını söyledi. Ayrıca İzmir'de de bir sağlık kampusünün bulunduğunu belirten Tay, "İlimiz ilk etap projede yer aldı. Ancak kentte çıkan arsa problemi nedeniyle inşaat başlayamadı. En son 29 Ekim 2010'da bakanlık hastanenin ihalesini yaptı. 7 firma katıldı, şimdi teklifleri bekleniyor" dedi.

Manisa, bölge hastanesinin hizmete girmesiyle çevre illere hasta sevki yapan konumdan hasta kabulü yapan ile dönüşecek. Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, hastanenin Manisa'ya bugüne kadar yapılması planlanan en büyük kamu binası olduğuna dikkat çekti. Tay, şu bilgileri verdi: "Bu büyüklükte bir kamu binası yok. Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'nden bile çok büyük. Hem kapalı alan olarak, hem de işlevsel olarak en büyük yatırım. Ayrıca hastanenin yapılması halinde Manisalılar İzmir'e gitmek zorunda kalmayacak. Her türlü tedavi yapılabilir olacak. Çevre illerden de gelen hastalara bakılabilecek. Bu da şehrin sosyal ve ekonomik yaşamına canlılık getirecek. Hastane Sağlık Bakanlığı tarafından kamu ve özel sektör ortaklığıyla yapılacak."

MODERN BİNA
Balıkesir, Aydın ve İzmir ikinci etapta yer alırken, Denizli, Uşak ve Muğla da 2023'e kadar bölge hastenelerine kavuşacak. Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz ise, 2011'de bakanlık bütçesinden aktarılan kaynaklarla il genelinde 350 milyon lira tutarında yatırım yapılacağını söyledi. Kente yapılması planlanan 1000 yataklı hastanenin projesinin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın onayını beklediğini kaydeden Yılmaz, adliye binası yanına yapılacak dev sağlık kuruluşunun bölgenin en modern hastanesi olacağını ifade etti.

İlçeler de düşünüldü
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, 2011'deki planlanan yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi: "Balıkesir merkezde 1000 yataklı hastane için yer hazır. Bakanlıkta görüşülen projenin onayını bekliyoruz. Edremit Devlet Hastanesi'ne 100 yataklı ek bina yapılacak. Ayrıca Ayvalık'a 100, Dursunbey'e 75, Bigadiç'e 75, Gönen'e 75 ve Erdek'e de 30 yataklı yeni hastaneler yapılacak. Bunun yanında geçen aylarda merkezde temeli atılan 50 ünite kapasiteli ağız ve diş sağlığı merkezinin inşaatı sürüyor. Yatırımlarımız arasında il geneline dört aile sağlığı merkezi yapılması da yer alıyor."

Yeni Asır

Bu haber toplam 3183 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim