• BIST 9562.51
  • Altın 2489.416
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7968
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Eğitimi, hasta öğrencinin ayağına getiriyorlar

Eğitimi, hasta öğrencinin ayağına getiriyorlar
Hastalığı sebebiyle okula gidemeyen ve derslerinden geri kalan çocuklar için Sakarya’da örnek bir uygulama hayata geçirildi.

DURAN SAVAŞ

Hastalığı sebebiyle okula gidemeyen ve derslerinden geri kalan çocuklar için Sakarya’da örnek bir uygulama hayata geçirildi. Öğretmen ve okul dersleri, yatarak tedavi gören öğrencinin hasta yatağına götürüldü. Bu uygulama ile öğrenciler hem eğitimine ara vermeden devam ediyor hem de iyileşme adına motivasyonları artıyor.

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ortak bir çalışma başlattı. Yatarak tedavi gören öğrencilere görevli öğretmenler tarafından hastane odasında ders veriliyor. Okula gidemeyen öğrenciler için çocuk servisinde açılan sınıfta öğretmen Hanım Koçyiğit ders veriyor.

Öğretmen Koçyiğit, okullar açıldığından beri devam eden uygulama ile çocuğun okuldan geri kalma kaygısı yaşamadığını ifade ediyor. Koçyiğit, "Odalara gittiğimde beni hemşire ya da doktor sanıyorlar. Öğretmen olduğumu öğrenince, çocuk da veli de çok şaşırıyor. Ama memnun oluyorlar. Odaları gezerken okul çağında olup sınıfa gelebilecek öğrencilere hastane sınıfında, gelemeyen öğrencilere ise hasta yatağında ders çalıştırıyorum. Esnek bir ders çalışma programı izliyoruz." diyor. Hanım Koçyiğit, "Burada hiçbir eksiğimiz yok. Okul kitaplarımız ve testlerimiz var. Bugüne kadar hastanede yatan 120 öğrenciye eğitim verdik." diye konuşuyor. Çocuk servisi sorumlu hemşiresi Şefika Özgür de, serviste oluşturulan memnuniyet defterine veli ve öğrencilerin çok güzel izlenimler yazdığını belirtiyor.

Lenf bezlerindeki rahatsızlık sebebiyle bir haftadan beri hastanede yatan ortaokul son sınıf öğrencisi Samet Çakır ile anne ve babası da uygulamadan çok memnun. Samet Çakır, "Sürekli serum bağlandığı için dersliğe gidemiyorum. Öğretmen odama geliyor. Beni yatağımda ders çalıştırıyor. Hem okul derslerimi yapıyoruz hem de seviye belirleme sınavları için test çözüyoruz. Hastaneye yattığımda derslerimden geri kalacağım düşüncesiyle üzülüyordum. Boşuna üzülmüşüm." diyor. Samet'in annesi Ayşe Çakır da "Çok güzel bir uygulama. Öğretmen ayağımıza geldi. Samet derslerinden geri kalmadığı için morali çok iyi. Hızla iyileşiyor." diyerek yetkililere teşekkür ediyor.

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, hastanede bir sınıf öğretmeni ve ihtiyaca göre branş öğretmenleri görevlendirildiğini dile getiriyor. Hastane yöneticisi Dr. Ali Aydın da "Çocuklarımızın ve velilerimizin hastanede kaliteli zaman geçirmeleri, morallerinin yüksek olması, hastane ve hastalık psikolojisini olabildiğince minimize etmek bizim için önemlidir." diyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2074 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim