• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Eğri dişlere 'şeffaf' çözüm!

Eğri dişlere 'şeffaf' çözüm!
Düzensiz, eğri ve ayrık dişler hem dişlerimizi sağlıksız gösterir hem de estetik görüntümüzü bozar. Buna rağmen pek çok insan diş tellerinin ‘estetik olmayan’ görüntüsü yüzünden diş teli taktırmaktan sakınır. İşte bu noktada şeffaf diş telleri imdada yeti

Medipol Üniversitesi Diş Hastanesi Ortodonti Ana Bilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Gülşilay Sayar, günümüzde diş eğriliğini gidermede halen en etkili yöntemin diş teli olduğunu belirterek bazı durumlarda takılıp çıkarılabilen şeffaf dişliklerin de yapılabileceğini vurguladı.

Dişlerinde eğrilik, ayrıklık, düzensizlik olan ve diş hareketine engel olacak kemik rahatsızlığı veya genel hastalığı olmayan herkese diş teli takılabileceğini söyleyen Sayar, “Diş teli takılmadan şeffaf damaklık (dişlik) ile de dişler düzeltilebilir. Ayrıca günümüzde metal teller dışında dişlerin renginde ve çok belli olmayan şeffaf diş telleri veya dişlerin arka yüzeylerine uygulanan hiç görünmeyen diş telleri kullanılmaktadır.” dedi.

Yaş sınırlaması yok

Günümüzde kişinin görselliğinin çok ön planda olduğunu ve estetik kaygıların çok yüksek olduğunu da vurgulayan Sayar, sözlerini şöyle sürdürdü:“Tel tedavisinde yaş kısıtlaması yok ve bu nedenle dişleri her yaşta düzeltmek mümkün. Çalışan veya sosyal hayatı hareketli olan bireyler, tellerin görünmesini haklı olarak istemiyorlar. Bu noktada estetik diş teli büyük önem kazanıyor ve uygulanma oranı çok yüksek. Şeffaf diş tellerinin yapısal özellikleri artık metal teller ile eşdeğer sayılabilir. Herhangi bir dezavantajları yok. Diş fırçalamamıza özen gösterdiğimiz sürece sağlıklı bir tedavi süreci geçirilir.”

Yrd. Doç.Dr. Gülşilay Sayar, ayrıca şeffaf diş teli ile şeffaf dişliği birbirinden ayırmak gerektiğine dikkat çekerek konuyla ilgili şunları söyledi: “Şeffaf diş telleri dişlerin ön yüzüne yapıştırılır ve tedavi boyunca ağızda kalır, neredeyse hiç belli olmaz.Şeffaf dişlikler ise hastalar tarafından takıp çıkarılabilen ve hiç belli olmayan damaklık şeklinde aygıtlardır.Bunun dışında, dişlerin arkasına yapıştırılan ve ağızda tel olduğu anlaşılmayan teller de vardır.”

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5731 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim