• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Ehliyet için sağlık raporu almaya gitti, doktoru bıçakladı

Ehliyet için sağlık raporu almaya gitti, doktoru bıçakladı
Ehliyet için sağlık raporu almaya giden bir kişi, doktorunu iki yerinden bıçaklayarak hastanelik etti.

Sakarya’da bulunan Yazlık Aile Sağlığı Merkezi’ne gelen ismi belirlenemeyen bir şahıs, ehliyet için sağlık raporu almak istedi. Ancak Aile hekimi Dr. Fikret Öztürk, şahsın kayıtlarında psikolojik sorunları olduğunu fark edince, psikolojik tetkik yaptırıp kendisine sonuçları getirmesi gerektiğini söyledi. Önce odadan çıkan şahıs bir süre sonra odaya tekrar gelerek “al sana rapor” dedi ve doktora bıçakla saldırıda bulundu.

Karnından ve bacağından yaralanan Dr. Öztürk’ün hayati riski yok. Ancak sağlık çalışanları, bu gibi şiddet eylemlerinin arttığını ve bunun önüne geçmek için yeterli yaptırımların olmadığını savunarak olayı kınadı.

AHEF SALDIRIYI KINADI

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Gürsel Özer yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
“Meslektaşımız Dr. Fikret Öztürk'e düzenlenen bıçaklı saldırıyı kınıyoruz. Usulsüz bir şekilde ehliyet raporu almak isteyen bir kişi, amacı sağlık hizmeti sunmak olan bir hekime bıçak çekiyor, karnından ve bacağından yaralıyor meslektaşımızı. Bu cesareti nereden alıyor? Doktora, sağlık çalışanına saldıranlara karşı ciddi bir yaptırım yok çünkü. Resmi kayıtlara göre, 2014-2015 yılları arasında 20 bin 156 sağlık çalışanı şiddete uğradı. Bu vakaların büyük bir kısmında kurbanlar, güvenliği sağlanamayan ASM'lerde, vatandaşla ilk basamakta bir araya gelen aile hekimleriydi. Geçtiğimiz hafta Bursa’da bir madde bağımlısı istediği yeşil reçeteli ilacı yazmadığı için bir başka aile hekimini bıçakla tehdit etti. Saldırgan yakalandı ancak bir gün sonra serbest bırakıldı. Hekim arkadaşımız için koruma talep etmek zorunda kaldık. Türkiye’de 23 bin aile hekimi ve 23 bin aile sağlığı çalışanı var. Her birine bir koruma tahsis edilemeyeceğine göre, hekimlerimizin can güvenliği nasıl sağlanacak? AHEF olarak 28 Mayıs’ta Samsun’da “Sağlıkta Şiddeti Durduruyoruz” hareketi başlattık. Bu şiddeti durdurmanın ilk adımının caydırıcı cezalar içeren “Sağlıkta Şiddet Yasası”nı çıkarmak olduğunu vurguladık. Ancak öğrendiğimiz kadarıyla bu yasa tasarısı henüz Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na bile gelmemiş. Meslektaşlarımız, “acaba bugün eve dönebilecek miyim?” endişesiyle görev yaparken, hayati önem taşıyan yasayla ilgili böylesi bir duyarsızlık kabul edilemez. Kanunsuz ve hukuksuz talepleri reddeden kaç meslektaşımızın daha şiddete uğraması bekleniyor yasa çıkarmak için?

Kamil Furtun, Ersin Arslan, Ali Menekşe… Hepsi çok değerli hekimlerdi. Görevleri başında katledildiler. Sağlık Bakanlığı’na, milletvekillerimize sesleniyorum. Başka hekimler ölmeden, başka evlere ateş düşmeden önce Sağlıkta Şiddet Yasasını çıkarın. Hekimlerin hayatını daha fazla tehlikeye atmayın.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3815 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim