• BIST 9709.14
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 29 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 28 °C

Ekinezyanın inanılmaz yararları var

Ekinezyanın inanılmaz yararları var
Çok sayıda farklı türü olan ekinezyanın pallida, purpurea ve angustifolia türleri tüm dünyada tüketilmesi tavsiye edilen en önemli bitki çayıdır.

Çok sayıda farklı türü olan ekinezyanın pallida, purpurea ve angustifolia türleri tüm dünyada tüketilmesi tavsiye edilen en önemli bitki çayıdır. Kış mevsiminin baş kahramanı olan ekinezya çayı doğru tüketildiğinde sayısız yarar sağlıyor. Başta Almanya ve Amerika olmak üzere bu bitkinin inanılmaz yararlarını araştıran pek çok ülke var.

Peki nedir

Interferon üretimini destekleyerek bağışıklığı güçlendirir. Bu yüzden vücudu kışa karşı korumak için özellikle tavsiye edilir. Interferon salgısı virüslerin genetik yapısını bozarak çoğalmalarını engeller.

Yine bağışıklığı destekleyen T hücreleri düşük olan kişilere tavsiye edilir. Bu salgı da enfeksiyonla mücadele eder ve iltihap oluşumunu önler. Akyuvar üretimini hızlandırır. Lenf hastalığı tedavisine destek olur.

Egzama, çıban, kesik, yanık, sedef gibi cilt hastalıklarında büyük oranda savaşır. Böcek ısırıklarını sakinleştirir.

Doktorunuza danışarak kapsül şeklinde tüketebilir, ya da kendinize sıcak bir ekinezya çayı hazırlayabilirsiniz. Bir çay kaşığı kuru bitkiyi kaynamış suda yarım saat bekletebilirsiniz.

Yine bağışıklığı destekleyen T hücreleri düşük olan kişilere tavsiye edilir. Bu salgı da enfeksiyonla mücadele eder ve iltihap oluşumunu önler.

Doktorunuza danışarak kapsül şeklinde tüketebilir, ya da kendinize sıcak bir ekinezya çayı hazırlayabilirsiniz. Bir çay kaşığı kuru bitkiyi kaynamış suda yarım saat bekletebilirsiniz.

Günde birkaç kez tüketilebilen ekinezya (çay olarak) hamilelere, karaciğer hastalarına, iki yaşından küçük çocuklara, mide hassasiyeti ve papatya alerjisi bulunanlara tavsiye edilmiyor.

www.elmaelma.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5117 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim