• BIST 9530.47
  • Altın 2477.424
  • Dolar 32.4512
  • Euro 34.6474
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

'Elektrik kesintisi öldürdü' iddiasına soruşturma başlatıldı!

'Elektrik kesintisi öldürdü' iddiasına soruşturma başlatıldı!
Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Kalaycı köyünde solunum cihazına bağlı yaşamını sürdüren Selahattin Ateş'in (52) elektrik kesintisi sonrası öldüğü iddiası üzerine Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla ARAS EDAŞ ilçe şefi C.S hakkında "taksirle ölüme sebebi

Hayatını kaybeden Ateş'in kardeşi ve aynı zamanda köy muhtarı olan İsracettin Ateş (52), ağabeyini kaybetmeden yaklaşık iki saat önce ARAS EDAŞ İlçe Şefliğine elektrik kesintisinin bilgisini verdiklerini söyledi.

Yetkililere solunum cihazının elektrikle çalıştığını ve elektriğin olmaması halinde ağabeyinin hayatını kaybedebileceğini ilettiğini belirten Ateş, "Bir hiç yüzünden ağabeyim öldü. Bir inat uğruna bizi dinlemeyen şef, 'Elektriği açmam' şeklinde diretince ağabeyimi kaybettik. Elektrik kesintisini yapan şefe derdimizi anlatmaya çalışırken ağabeyim son nefesini verdi" iddiasında buldu.

Babasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Maksut Ateş (29) ise "Babamı hastaneden eve getirdik ama sadece 3 gün burada bizimle kaldı. Elektrik kesilince babam evde 3 gün yaşadı. Adalete güveniyorum. Bizim canımız yandı, başkalarının da canı yanmasın. Benim tek amacım başkalarının da aynı olayı yaşamaması. Sorumluların cezasını çekmesini istiyorum" dedi.

İddialar karşısında ARAS EDAŞ'tan ise şu yazılı açıklama yapıldı:

"Direğin yandığı noktanın yoldan uzakta, araç giremeyecek arazi yapısına sahip olması ve akşam karanlığının çökmesinden dolayı sonuçları çok ağır olabilecek bir faciaya neden olmamak için Kalaycı köyüne aynı gün elektrik verilemeyeceği bildirildi. Köyde tedavisi cihaza bağlı olarak bir hastanın bulunduğu bilgisini aldık. Bunun üzerine hastanın derhal ilçe hastanesine nakledilmesini ve arzu edilirse araç ihtiyacının kurumumuzca temin edilebileceği söyledik. Durumu ağırsa hastayı ambulansla en fazla 20 dakikada hastaneye ulaştırabileceğimizi anlattık ama Muhtar İsracettin Ateş ve köy halkı bu önerilerimizi kabul etmedi. Muhtar Ateş ve köy halkı hastayı sadece bir gece için en yakın hastaneye nakletmeyi reddetmiştir. 23 Kasım günü yeni direk dikilip köye enerji verilmiştir. Bölgede büyük bir facianın önlenmesi amacıyla yasal mevzuat gereği enerji kesintisi yapıldı. Bir ambulansla bir geceliğine hastaneye nakledilerek hayatı kurtarılabilecek vatandaşımızın, İsracettin Ateş ve beraberindekilerin inat ve ihmaliyle kaybedilmesinden derin üzüntü duyuyoruz. Kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz. Konuyla ilgili soruşturmamız derinleştirilerek sürdürülecektir".

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1782 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim