• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 15 °C

Elektronik Haciz Uygulamasına İlişkin Protokol İmzalandı

Elektronik Haciz Uygulamasına İlişkin Protokol İmzalandı
Adalet Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında haciz işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasına ilişkin işbirliği protokolü Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ile SGK Başkanı Fatih Acar tarafından...

Adalet Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında haciz işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasına ilişkin işbirliği protokolü Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ile SGK Başkanı Fatih Acar tarafından imzalandı.

Toplantıda konuşan SGK Başkanı Fatih Acar, Kurum olarak Sosyal Güvenlik Reformunun ardından birçok değişim ve dönüşümlere imza atıldığına vurgu yaparak özellikle teknolojik alanda yapılan yatırımlarla vatandaşlara sunulan hizmetlerin önündeki engellerin ortadan kaldırıldığını söyledi.

Acar: Sitemiz Günlük Ortalama 75 Milyon 500 Bin Tıklanıyor.
Türkiye açısından iki önemli Kurumun böyle bir anlaşma yapmış olmasının, özellikle bürokratik anlamda yaşanan birçok olumsuzlukların ortadan kaldırılması için önemli bir adım olduğunu ifade eden Acar, “Sosyal Güvenlik Kurumu teknolojiyi sonuna kadar yaygınlaştırmak zorunda olan bir Kurum. Sitemize tıklanma sayısı günde ortalama 75 milyon 500 bin. Yaklaşık 1,5 milyon işverenimizin, 17 milyon aktif sigortalımızın on-line her gün işlem yaptığı bir Kurum. Onun dışında Hastanelerimizin, eczanelerimizin özellikle 1,5 milyon provizyondan fazla her gün provizyon alınan bir kurumdur. En ufak bir aksamaya tahammülü olmayan bir Kurum olması nedeniyle, buradaki hizmetlerin kalitesi bu anlamda çok önemlidir.” dedi.

Acar: Bu Anlaşma İle 12 Milyon 400 Bin TL Tasarruf Sağlanacak.
Çok önemli bir projeye imza atıldığına dikkati çeken Başkan Acar, söz konusu protokol
çerçevesinde 12 milyon 400 bin TL tasarruf sağlanacağını, zaman ve kağıt israfının ortadan kalkacağını belirterek, “Bu aslında tarihi bir proje.” şeklinde konuştu.
Acar konuşmasının sonunda projenin bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.


Erdem: Amacımız Vatandaşa Sunulan Hizmetin Kalitesini Artırarak Kamu Hizmeti
Sunmak.


Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ise, amaçlarının vatandaşa sunulan hizmetin
kalitesini her geçen gün arttırmak olduğunu belirterek, “Bu protokolün kamuda etkinliği, verimi ve hızı artıracağına inanıyorum. İnşallah daha güzel projelerle hizmet vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Toplantıda SGK Muhasebe Daire Başkanı Mahmut Karasu Adalet Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen elektronik entegrasyon sistemini tanıttı. Bir haciz işlemi için 7 gün olan sürecin elektronik haciz projesiyle 10 dakika gibi kısa bir zaman içerisinde tamamlanacağını vurgulayan Karasu, “Projenin tamamlanması yaklaşık 1 yıl sürdü. Kuruma toplam 12 milyon 400 bin TL getirisi olacağı düşünülüyor.” dedi.

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Muhittin Kırıcı ise UYAP’ı (Ulusal Yargı Projesi) tanıtarak yargıya ulaşmanın her yerden sağlandığını, aynı zamanda çağdaş bir yargıyı topluma kazandırdıklarını dile getirdi. Kırıcı da haciz işlemlerinin elektronik olarak yapılmasıyla zaman ve kağıt israfının ortadan kalkacağını vurguladı.
Konuşmaların ardından SGK ile Adalet Bakanlığı arasında haciz işlemlerinin elektronik olarak yapılmasına ilişkin protokol Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ile SGK Başkanı Fatih Acar tarafından imzalandı.

Törene ayrıca SGK Başkan Yardımcıları Yadigar Gökalp ile Mustafa Kuruca ‘nın yanı sıra ilgili Kurumların yetkilileri katıldı.



 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3827 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim