• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5885
  • Euro 34.6996
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Elektronik hasta kaydının yararları

Elektronik hasta kaydının yararları
Elektronik hasta kaydı, bir kişinin yaşamı boyunca sağlık durumu ve aldığı sağlık bakımı ile ilgili her türlü verinin elektronik olarak korunmasıdır. Bunun da hastaya ve sağlık personeline birçok yararı var.

Elektronik hasta kaydı, bir kişinin yaşamı boyunca sağlık durumu ve aldığı sağlık bakımı ile ilgili her türlü verinin elektronik olarak korunmasıdır. Bunun da hastaya ve sağlık personeline birçok yararı var.

HowStuffWorks isimli sitede yer alan habere göre, analistler Amerika'da tıbbi hasta kayıtlarıyla hastalara daha iyi bakılacağını, harcamaların azalacağını ve daha fazla insan hayatının kurtulacağını tahmin ediyorlar. işte elektronik hasta kaydının 5 yararı:

1. Önleyici hekimlik ile daha fazla hayat kurtarılacak: Para ve zamandan tasarruf yapmanın en iyi yolu, öncelikle hastalıktan uzak durmaktır. Uzun vadede daha sağlıklı olmanızı sağlayacak tarama testlerini ve doktor kontrollerini ihmal ediyorsunuz. Fakat, elektronik hasta kaydındaki temel bilgiler (yaş, ailenin hastalık geçmişi, cinsiyet gibi) en iyi verilerle karşılaştırılıyor ve sistem doktoru hastaların hangi testleri yaptırmaları konusunda uyarıyor. Hatta bazı sistemler randevu almanız için size de mail atabiliyor.

2. Kronik durumlar için gelişmiş yönetim: Elektronik hasta kaydını kullanan doktorlar, üstün hasta bakımı sayesinde teknolojinin kendilerini daha iyi doktor haline getirdiğini belirtiyorlar. Doğru bir etkinin görülmesi için bu sistemin dünya çapındaki tüm hastanelerde kullanılmasını istiyorlar.

3. Daha iyi koordineli bakım: Doktorlar çok meşgul insanlar. eğer birkaç doktora görünürseniz, hepsi sizin için ayrı kart tutar. Bu nedenle aynı testleri, tahlilleri birçok kez yaptırmak zorunda kalabilirsiniz. Bu da zaman ve para kaybı anlamına geliyor. Fakat elektronik hasta kaydı sayesinde, bir doktor gittiğiniz tüm doktorların notlarını görecek, daha hızlı teşhis edecek ve kronik hastalıklar için tedaviyi programlayacak.

4. Daha az reçeteli ilaç hatası olacak: Bir doktor hastaya yeni bir ilaç yazdığında, bunu elektronik olarak yapacak, böylece bu ilaç kişinin elektronik kaydında görünecek. Bu sistem hastanın tıbbi yaşam öyküsüyle bu ilacın uyumlu olup olmadığını karşılaştırmak için donatılmıştır. Eğer ilacın sizde alerjik bir reaksiyona yol açma ihtimali varsa sistem doktora e-posta yoluyla uyarı gönderecek. Böylece hastalar ilacın yan etkilerinden daha az etkilenecek. Buna bağlı olarak, yan etki ya da fazla dozda ilaç nedeniyle hastaneye yatışlar azalacak. Sistem ayrıca ilacın muadili varsa, doktora bunu da bildirecek.

5. Daha az kırtasiye işi olacak: Tıbbi kaydınız elektronik olunca, daha az kırtasiye işi olacak. Doktora her gittiğinizde sayfalarca dosya açılıyor, reçete yazılıyor, raporlar veriliyor. Fakat, artık elektronik hasta kaydı ile doktorlar aldığınız ilaçları, yapılan tahlilleri ve uygulanan tedavileri bilecek. İlacını da sistem üzerinden yazacak ve eczacı da buna göre ilaç verecek. Artık doktorların kötü el yazıları tarih olacak.

TIMETURK

Bu haber toplam 3541 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim