• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 21 °C

En büyük diyet yalanları!

En büyük diyet yalanları!
Diyet ve egzersiz hakkında herkesin söylediği bir şeyler ve yapılan yorumlar var. Peki hangileri doğru?

Hayatımızın çeşitli dönemlerinde bir parçamız haline gelen diyet ve egzersiz hakkında herkesin söylediği bir şeyler ve yapılan yorumlar var, ama gerçek gibi görünen bu bilgiler ne kadar doğru ve ne kadar sağlıklı hiç düşündünüz mü?

EGZERSİZ YAPTIKTAN SONRA SPOR İÇECEĞİ İÇMEK ÇOK GEREKLİDİR
Vücudumuzun en önemli sıvı ihtiyacını "su" ile karşıladığımızı hepimiz biliyoruz. Eğer spor yaptıktan sonra vücut çok fazla ter attıysa, sıvı dengesini korumak için mutlaka su içmeli. Hatta tuz ve şeker de gerekli, bu yüzden spor içecekleri faydalı olabilir. Ancak sadece bol bol su içmek de yeterli değil.

YAĞLARI YOK ETMEK İÇİN SADECE 20 DAKİKALIK EGZERSİZ YETERLİ
En az 45 dakika egzersiz yapmalı, sürenin sonuna doğru temponu yavaşlatmayı unutmamalısın.

FİLM İZLERKEN İSTENİLDİĞİ KADAR PATLAMIŞ MISIR YENİLEBİLİR, ANCAK ŞEKERDEN UZAK DURULMALIDIR
Cosmotürk'teki habere göre, patlamış mısır sağlıklı bir atıştırma olabilir, ancak yağsız ve az tuzlu ise. Üstelik ölçüsünü de fazla abartmamak gerekli. Eğer sinemalarda satılan ve en az 1000 kalori içeren büyük boy mısır kadar yemeyi düşünüyorsan şeker yemen daha doğru bir tercih olabilir! Minik şekerciklerin bir avuç kadarı 75 kalori civarında. Tercih sana kalmış!

ABUR CUBURLARDAN BİR KEREDE VAZGEÇMEK GEREKİR
Diyet yapmak güçlü bir irade ister. İradeni kullanmakta zorlanıyorsan bir şeyden vazgeçmek için kendine şans tanımalısın. Bir defada alışkanlıklarından vazgeçmek yerine, onları azaltmayı dene. Çünkü bir anda hepsinden mahrum kalırsan, tekrar yeme isteğin artar.

YİYECEKLERİ HIZLA ÇİĞNEMEK GEREKİR
Beyne doyma sinyalleri en az 20 dakika sonra ulaşacağı için zaman önemli. Hızlı çiğnemenin tam aksine, yiyecekleri yavaş yavaş öğüterek bolca çiğnemek gerekir. Ayrıca kendini doymuş olarak hissetmeden masadan kalkman da çok işe yarayacak.

BİR DAVETTE YEMEK YERİNE, YEMEĞİ EVDE YEMEK DAHA SAĞLIKLIDIR
Eğer kendini çok aç hissediyorsan, çıkmadan önce bir şeyler atıştırmalısın. Ancak aç değilsen, "orada az yiyeceğim" diye önceden zorla tıkınmamalısın.

AÇ DEĞİLKEN BİR ŞEYLER YENİLEBİLİR
Aç değilken yemek yemek, kendine yapabileceğin en kötü işkencelerden biri, tabii eğer kilo alma derdin yoksa... Sana bir öneri: Kendini aç hissettiğin zaman 15 dakika bekle. Hala açsan, yemek yemende bir sakınca yok.

KALORİ ALMAMAK İÇİN SÜT YERİNE SODA İÇİLMELİ
Evet, fakat dişlerinin, kemiklerinin kalsiyumdan mahrum kalmasını istiyorsan... Ayrıca karbonatlı içeceklerin, kemiklerin absorbe ettiği kalsiyumu kestiğini unutma.

LİGHT ÇİKOLATA, ŞEKER VE İÇECEKLER KİLO ALDIRMAZ
Şekerlemeler, çikolatalar, şekerli içecekler şeker yerine tatlandırıcılarla yapılmışlarda kaloriler azaltılmıştır. Eğer şekerden daha geç emilen sorbitol, fruktoz gibi doğal tatlandırıcılar kullanılmış ise kalorisi normal ürünlerle aynıdır. Yanılmamak için üzerlerindeki bilgilere dikkat etmelisin.

KİLO VERMEK İÇİN VEJETARYEN BESLENME GEREKLİDİR
Hayvan ürünleri yerine sadece sebze ile beslenmek, pek de sağlıklı değil. Çünkü diyetinde et bulunmaması, vücudun ihtiyacı olan önemli minerallerden çinko ve demiri vücudun alamaması anlamına geliyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2429 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim