• BIST 9718.08
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

En büyük sanal hastane İstanbul’a açılıyor!

En büyük sanal hastane İstanbul’a açılıyor!
Tıp öğrencileri, branş doktorları, pratisyen doktorlar ve sağlık çalışanlarına medikal simülasyon eğitimi veren İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bu yöndeki çalışmalarını sanal hastane boyutuna taşıdı.

İstanbul'da tıp öğrencileri, branş doktorları, pratisyen doktorlar ve yardımcı sağlık çalışanlarının gerçek vakalarla karşılaşmadan önce deneyim kazanmaları için sanal hastane açılacak. İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, Medikal Eğitim Merkezi'nin 2013 yılı başında hizmete gireceğini açıkladı.

Türkiye Medikal Simülasyon Sempozyumu İstanbul WOW Otel'de başladı. Sempozyum öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen İl Sağlık Müdürü Dokucu, sanal hastane müjdesi verdi. İstanbul Medikal Eğitim Merkezi için eski Koşuyolu Kalp Hastanesi’nin arazisinin tahsis edildiğini aktaran Dokucu, Levent’te çalışmalarını sürdüren SİMMERK’in bu merkezle daha kapsamlı bir hale geleceğini kaydetti. Dokucu, yeni merkezde tüm branşlarda ve tüm uzmanlık seviyelerinde eğitim verileceğini söyledi.

Dokucu, "İstanbul Medikal Eğitim Merkezi e-learning, simülasyon, wet lab, standardize hasta ve deneysel hayvan çalışmasına imkan verecek. Tıp eğitimine önemli katkılar sağlarken, uzman hekimlerin kullanıma giren yeni teknikleri öğrenmesine de imkan verecek. Bu merkez Sağlık Bakanlığı’na bağlı ve kar amacı gütmeyen bir yapıdadır. Bünyesinde hemen hemen tüm tıp branşlarını barındıracak." dedi.

SANAL HASTANENİN CİHAZ PARKI İÇİN 12 MİLYON TL AYRILDI
Sanal hastanenin Avrupa’daki benzerleri arasında en büyük ve en kapsamlı 'multidisipliner merkez' olmasının hedeflendiğini belirten Ali İhsan Dokucu, bu merkez için eski Koşuyolu Kalp Hastanesi’nin arazisinin tahsis edildiğini ve sanal hastanenin 2013 yılı başında hizmete açılmasının planlandığını açıkladı. Dokucu, sanal hastanenin cihaz parkı için 12 milyon TL bütçe planlaması yapıldığını belirtti. Dokucu, sanal hastanede verilecek eğitimlere yurtdışından da katılım sağlanacağını söyledi.

ROBOTİK CERRAHİ UYGULAMASI DA YAPILACAK
Sanal hastanede, cerrahinin yararlandığı ve günümüzün en yüksek teknolojilerinden biri olan robotik cerrahi sistemi konusunda eğitim imkanı sağlanacak. Robotik cerrahi ameliyathanesinin de bulunacağı birinci katta, wet lab kapsamında 12 ameliyathane, laparoskopik cerrahi simülasyon ve box trainer laboratuarları, göz ve K.B.B. simülasyon laboratuarları, beyin cerrahisi simülasyon laboratuarı, malzeme depoları, alet yıkama üniteleri ile katılımcılar için toplantı, soyunma ve dinlenme odaları olacak.

HİBRİT AMELİYATHANEDE BİRÇOK GİRİŞİM AYNI ANDA YAPILABİLECEK
Sanal hastanenin ikinci katında, birçok cerrahi disiplinin radyoloji ile aynı hasta üzerinde birarada çalışabilmesine olanak sağlayan hibrit ameliyathane olacak. İkinci katta, wet lab kapsamında 14 ameliyathane, laparoskopik cerrahi simülasyon laboratuarları, box trainer ve P.O.P laboratuarları, ortopedi simülasyon laboratuarları (anatomik model ve sawbone table üniteleri ile artroskopi simülasyon laboratuarı), kardiyoloji simülasyon laboratuarları (anjiyo simülatörü ünitesi) ve elektrofizyoloji laboratuarı, tüm sterilizasyon basamaklarının anlatılacağı uygulamalı eğitim bölümü ile katılımcılar için toplantı, soyunma ve dinlenme odaları olacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2708 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim