• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

En hızlı yayılan kanserden daha hızlı olmanın yolları-Dr. Mehmet Öz

En hızlı yayılan kanserden daha hızlı olmanın yolları-Dr. Mehmet Öz
En hızlı yayılan kanserler arasında pankreas, beyin, karaciğer kanseri başı çekiyor. Bu ölümcül hastalıklarla ilgili en büyük risk faktörleri ve en iyi çözümleri,...

En hızlı yayılan kanserler arasında pankreas, beyin, karaciğer kanseri başı çekiyor. Bu ölümcül hastalıklarla ilgili en büyük risk faktörleri ve en iyi çözümleri, onlar sizi durdurmadan siz onları durdurun diye değerlendirdim. Bazı kanser türleri vücutta yavaşça ilerler ve size yakalamanız için zaman bırakır.

Ancak, bazıları tren gibi ilerler ve güm! Uyarı işaretlerini fark ettiğiniz zaman, artık çok geçtir. Peki, kendinizi bu ölümcül hastalıklardan nasıl korursunuz? İlk olarak erken tanı çok önemlidir. Risk faktörlerini bilmek erken tanıyı kolaylaştırır ve korunmanız için sizi en iyi çözümlerle donatır...

Pankreas kanseri: Gözden kaçması en olası kanser türü

Pankreas kanseri, en ölümcül kanser türlerinden biridir. Her yıl teşhis konulan yaklaşık 44.000 kişiden 38.000’i hayatını kaybediyor. Tanıyla ilgili problemlerden biri de pankreasın bulunduğu yer yani karın boşluğunun üst tarafında saklanmış olmasıdır. Çoğunlukla, tümör yerleşene kadar, kanser iç kısmın ötelerine kadar yayılır ve tedaviyi daha da zorlaştırır.

Uyarı sinyalleri

- Karın boşluğu veya sırt ağrısı - Açıklanamayan kilo kaybı - Sindirim problemleri - Dışkının açık renk olması - Sarılık

Pankreas kanserinden korunma yolları

1- Yağlı kırmızı et ve işlenmiş etleri azaltın. Fazla kırmızı et, işlenmiş et ve yüksek sıcaklıkta pişen et tüketen kişilerin pankreas kanserine daha yatkın oldukları düşünülüyor. Doymuş yağ ve nitrat zengini bu yiyecekleri daha az tüketin.

2- 2 porsiyon kırmızı ve sarı sebze yiyin. Kanserden korunmada bilinen bir kural olarak günde 5 porsiyon sebze yemeyi ihmal etmeyin. Kırmızı ve sarı sebzeler, antioksidan zengini koruyucu flavanoid ve likopen içerdiklerinden (tatlı patates, domates- kırmızı ve sarı biber) mükemmel bir tercihtir.

3- Kurkumin (750 mg / günde iki kere). Zerdeçalda doğal olarak bulunan kurkuminin pankreas kanseri hücrelerinin büyümesini engellediği ve hatta denek hayvanlarında pankreas kanserini tamamen önlediği ortaya çıkmıştır. Yapılan yeni araştırmalar günlük 750 mg kurkumin takviyesi almanın pankreas kanserinin büyümesini önlemeye yardımcı olduğunu gösteriyor.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 15049 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 4 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim