• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Engelli çocuklar için 'evde fizyoterapi hizmeti' başladı

Engelli çocuklar için 'evde fizyoterapi hizmeti' başladı
Milli Eğitim Bakanlığınca illere gönderilen yazıyla, evinden çıkamayacak bedensel engelli çocuklara özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri tarafından verilecek evde fizyoterapi hizmetinin başladığı duyuruldu

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), evinden çıkamayacak bedensel engelli çocuklara özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri tarafından verilecek evde fizyoterapi hizmetinin başladığı duyuruldu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, geçen ay Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan düzenleme kapsamında, engelli çocuklar için evde fizyoterapi hizmetinin başlatılmasına yönelik teknik çalışmaları tamamladı.

Bu kapsamda MEBBİS RAM modülü üzerinden "evde destek eğitimi" bölümünü açan Bakanlık, 81 ile gönderdiği yazıyla, sistemin hazır olduğunu ve tüm merkezlerin fizyoterapi desteği vermeye başlaması gerektiğini bildirdi.

Böylelikle bedensel engeli nedeniyle evinden çıkamayacak durumda olan çocukların, evde destek eğitimi almalarına imkan sağlayan yeni dönem başladı.

- Aileler önce RAM'lara başvuracak

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerince verilecek evde fizyoterapi hizmetinden faydalanmak isteyen ailelerin, öncelikle Rehberlik ve Araştırma Merkezlerindeki (RAM) özel eğitim değerlendirme kurullarına başvurması gerekiyor.

Müracaatlar, evde destek eğitimine yönelik başvuru dilekçesi, destek eğitimi alması istenen kişinin evden çıkmasının mümkün olmadığına veya bunun sağlığı açısından risk oluşturacağına dair en az biri ilgili daldan olmak üzere 3 hekim tarafından düzenlenmiş "durum bildirir sağlık kurulu raporu" ile yapılacak.

- Ayda 8 seans fizyoterapi hakkı

İncelemelerin ardından durumu uygun bulunan çocuklar, evlerinde ayda 8 seans fizyoterapi desteği alabilecek.

Bakanlık, fizyoterapistler tarafından verilecek bu hizmet karşılığında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine destek ödemesi yapacak.

- Okullarından yarım gün izinli sayılıyorlar

Öte yandan, örgün eğitimdeki çocukların, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde bulunduğu vakitte okullarından yarım gün izinli sayılmalarına ilişkin uygulama da başladı.

Çeşitli nedenlerle kullanamadıkları eğitim seanslarını yıl içinde telafi etme imkanı da tanınan çocuklar, yıllık 96 seans bireysel, 48 seans da grup eğitimlerini en verimli şekilde alabilecek.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 13693 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim