• BIST 9722.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Engelli çocuklar yaz tatilinde sporla rehabilite edilecek

Engelli çocuklar yaz tatilinde sporla rehabilite edilecek
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projesi kapsamında, engelli çocuk ve gençler yaz tatillerini spor yaparak geçirme imkanı bulacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projesi kapsamında, engelli çocuk ve gençler yaz tatillerini spor yaparak geçirme imkanı bulacak.

Projeyle engeli olan bireylerin spora katılımının teşvik edilmesi amaçlanıyor. Engelsiz yaz spor okulları programı, engeli olan bireylerin spor yoluyla sosyal hayata katılımlarının arttırılmasını da hedefliyor.

Engelli bireylere yönelik başlayan engelsiz yaz spor okulları programı, 29 Eylül 2014 tarihine kadar sürecek. Yaz okullarında badminton, karate, halter, yüzme, tenis ve atletizm gibi çeşitli branşlarda eğitim alınabilecek.

Programlara 5-18 yaş arasındaki engelli çocuk ve gençlerin başvuruları kabul edilecek. Başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Spor Merkezleri tarafından alınacak.

-Engelinin spora uygunluğu değerlendiriliyor

Yaz spor okulları, yeterli sayıda başvurunun olduğu illerde düzenlenecek. Açılacak spor branşları da bireysel ve takım sporlarına uygun başvuru sayısına göre, yine Gençlik ve Spor Bakanlığınca belirlenecek.

Başvuranlarda engelli olma ve değerlendirme/ yönlendirme sonucunda yapılacak spora uygun olma şartları aranacak. Değerlendirme ve yönlendirmeler başvuru sırasında il spor müdürlüklerince yapılacak.

Spor okulu programı çerçevesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Spor Müdürlükleri tarafından kendi tesisi bulunan merkezlere antrenör, spor malzemesi ve servis aracı da sağlanacak.

-18 yaş üstü için ise ilk ''Engelsiz Spor Merkezi'' açılacak

Engellilere yönelik yaz spor okullarının duyurusunu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri de yapacak.

Engelliler, bulundukları illerde ve istedikleri spor branşında başvuru yapabilmeleri için tasarlanan ''http://engelsizspor.sgm.gov.tr/Public/EngelliIller.aspx'' adresinden başvuru duyurularını takip edilebilecek.

Bu internet adresi üzerinden engellilere spor yapmak istediği ili, engel grubuna göre branşını seçme imkanı sunuluyor. Engelli bireyler kişisel bilgilerini ve talep ediyorlarsa refakatçi onayını da girerek kaydını yaptırabiliyor. Bilgiler incelendikten sonra en kısa sürede de kişilerle iletişime geçiliyor.

18 yaş üzeri engeli olan bireyler için ise bu yıl ilk kez açılacak olan ''Engelsiz Spor Merkezi'' adı altında spor hizmeti verilecek. Engelsiz Spor Merkezleri için de başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı il ve ilçe spor müdürlükleri tarafından alınacak.

Bu haber toplam 2488 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim