• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Ensesinde iğne unutuldu başına gelmeyen kalmadı

Ensesinde iğne unutuldu başına gelmeyen kalmadı
Ensesinde iğne unutulan Aktaş önce doktorlara açtığı davayı kazanıyor, daha sonra Yargıtay kararı bozduğu için faiziyle beraber 17 bin TL'yi geri ödemek zorunda kalıyor. Bu nedenle maaşına da haciz koyuluyor. Belediyede işçi olarak 1000 TL maaşla ailesini

Ensesinde iğne unutulan Aktaş önce doktorlara açtığı davayı kazanıyor, daha sonra Yargıtay kararı bozduğu için faiziyle beraber 17 bin TL'yi geri ödemek zorunda kalıyor. Bu nedenle maaşına da haciz koyuluyor. Belediyede işçi olarak 1000 TL maaşla ailesini geçindiremeyen Aktaş, karara isyan ediyor.

Parayı ödeyemeyen Aktaç'ın maaşına haciz konuldu. Yaşadıklarına isyan eden Salih Aktaş sağlığını kaybettiğini, bu kararla da ailesinin geleceğine icra konulduğunu söyledi. Birçok işyerinde çalıştıktan sonra Gaziemir Belediyesi'nde görev yapmaya başlayan, evli 1 çocuk babası 33 yaşındaki Salih Aktaş, 2007 yılında şiddetli baş ağrılarının bir türlü geçmemesi üzerine İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Aktaş'ın muayene ve tetkikleri sonucu, omurilik bölgesindeki damarlardan birinin tıkalı olduğu saptanınca ameliyata alındı. Müdahalenin ardından taburcu olan Aktaş, bir hafta sonra duş alırken dikişlerinin açıldığını farketti. Hastaneye giden Aktaş'ın ensesindeki iltihap temizlenerek tekrar dikiş atıldı.

TOMOGRAFİ VE RÖNTGENDE ORTAYA ÇIKTI

Buna rağmen acıları dinmeyen Aktaş, özel bir sağlık merkezine gidip beyin tomografisi çektirdi. Aktaş'ın ensesine yakın yerde metal uçlu cisimler saptandı. Durumdan şüphelenen Aktaş'ın gittiği Alsancak Devlet Hastanesi'nde çektirdiği röntgen filmlerinde gerçek ortaya çıktı. Ensesinde iki iğne ucunun unutulduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Aktaş, operasyonu gerçekleştiren 4 doktorun cezalandırılması için İzmir Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Ancak mahkeme, Salih Aktaş'ın ameliyatını gerçekleştiren doktorlar F.D.Ö., K.U., T.G. ve Ü.K. hakkında ceza davası açılmasına yer olmadığına karar verdi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü de Aktaş'ın, operasyonların ardından iğne uçlarının tespit edilip çıkartılmak istenmesi yönündeki talebe kendisinin uymadığını açıkladı. Hukuki mücadelesini bırakmayan Aktaş, bu kez 4 doktor aleyhine 3 bin TL'si maddi, 100 bin TL'si manevi olmak üzere toplam 103 bin TL'lik tazminat davası açtı. İzmir 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda Aktaş'a, maddi ve manevi toplam 8 bin TL tazminat ödenmesine karar verildi. Aktaş parayı aldı.

YARGITAY BOZDU, KENDİSİ FAİZİYLE CEZA ALDI

Aktaş'ın kazandığı bu tazminat kararı, doktorların temyiz ettikleri Yargıtay tarafından bozuldu. Bozma kararıyla Salih Aktaş'ın aldığı 8 bin TL'yi , faiziyle 19 bin 250 lira olarak geri ödenmesine hükmedildi. İşçi maaşıyla bu parayı ödeyemeyen Aktaş'ın maaşına 10'uncu İcra Dairesi tarafından haciz konuldu.

Bin TL'lik maaşının dörte birine haciz konulduğunu söyleyen Aktaş uygulamaya isyan etti. Aktaş, "Benim sağlığım bozuldu. Konuşmam gitti. İki günde bir olduğum iğnelerle ağrılara güçlükle dayanabiliyorum. Buna rağmen sanki suçlu benmişim gibi mahkemelerden kararlar çıktı. Şimdi de maaşıma haciz geldi. Bu kararla ailemin, kızımın geleceğine de haciz konuldu. Hakkımı nerede kime karşı arayacağımı bilmiyorum" dedi.

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Salih Aktaş için yeniden mahkeme yolu gözüküyor. Tekrardan mahkemeye başvurup bu kez hastane yönetimine dava açması gerekecek. Bu da yeniden yargılama demek. İlk dava için geçen sürenin aynısı hastaneye açılan davada da geçecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3052 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim