• BIST 9804.19
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Erdoğan, hastanede tedavi gören Libyalı yaralıları ziyaret etti

Erdoğan, hastanede tedavi gören Libyalı yaralıları ziyaret etti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Libyalı yaralıları ziyaret etti. Erdoğan, tek tek ilgilendiği yaralıların durumları ile ilgili olarak Başhekim Prof. Dr. Murat Bozkurt'tan da bilgi aldı.

Başbakan Erdoğan, Libya'nın Mistrata ve Bingazi'den İzmir ve Ankara'ya yaralılar getirildiğini belirterek, "Bunlardan şu anda taburcu edilenlerin dışında Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanemizde 14 yaralımız var. Bunların sekizi ağır olmamakla birlikte ihtimam açısından hassasiyet gösterilmek suretiyle yoğun bakımda tedavi altında. Diğerlerinin tedavileri normal odalarında sürüyor. 14'üyle de görüştük. Birisi bayan, bir tanesi 3 yaşında bir yavrumuz. Hamdolsun hepsi de 14'ü de gayet iyi bir konumdalar. Kendileriyle tek tek görüşme fırsatı buldum. Çok kısa bir zaman içinde de taburcu edilmek suretiyle kendilerini ülkelerine yine aynı ihtimamla bizler göndereceğiz." dedi.

Erdoğan, yaralıların "Milletimize gerçekten hükümetimize başta başhekim ve doktorlarımız olmak üzere hemşirelerimize tüm sağlık elemanlarımıza şükran duygularını ifade ettiklerine işaret ederek, "Bundan dolayı bizler de ayrıca iftihar ediyoruz. Türkiye bu süreç içerisinde her zaman üzerine düşen görevleri yaptı, yapmaya da devam edecek. Aynı hassasiyeti İzmir'deki tüm hastanelerde, Muğla'da hizmetler devam ediyor. Orada da bir an önce yine tedavileri tamamlayarak peyderpey onları da Libya'ya gönderiyoruz. Şu andaki tablo durum budur" diye konuştu.

"Amerika, İngiliz ve Fransız liderlerden ortak bir açıklama vardı bugün. Kaddafi gidene kadar müdahale devam etmeli.' diye. Buna nasıl yaklaşıyorsunuz?" şeklindeki soruya karşılık da Başbakan Erdoğan şu cevabı verdi: "Ülkelerin bireysel yaklaşımından öte bildiğiniz gibi artık süreç BM güvenlik konseyinin almış olduğu 1970 ve 1973 sayılı kararlar çerçevesinde işlemektedir, yürütülmektedir. Bu süreci de NATO şu anda yürütmektedir. Nitekim dün Berlin'deki dışişleri bakanları toplantısı bitmiştir. Oradaki toplantının nihai kararlarını bugün Dışişleri Bakanımla görüşeceğim. Şu anda kendisinden dinlemiş değilim. Oradan çıkan kararlar istikametinde tabi ki NATO bundan sonraki süreci çok daha hassasiyetle çok daha farklı bir şekilde işletecektir."

"ÇOCUKLARA RECEP İSMİ VERİLİYOR"

Ziyareti sırasında Libyalı bir yaralı Başbakan Erdoğan'a, ''Bütün Libyalılar sizinle gurur duyuyor. Libya'da doğan çocukların büyük bir bölümüne Recep ismi veriliyor'' dedi.

Bu arada Erdoğan'a, Libyalı yaralıları ziyaretinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ da eşlik etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2704 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim