• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

Erkek Hemşireden 'Kilit' Buluş

Erkek Hemşireden 'Kilit' Buluş
Bursa Uludağ Üniversitesi (Uü) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Görev Yapan Erkek Hemşire..

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan erkek hemşire, 'Mavi Kod' arabaları için kayınpederinin torna atölyesinde yaptırdığı yeni kilit sistemi ile maliyeti yüzde 150 düşürdü.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan hemşireler yaptıkları icatlar ile dikkat çekiyor. Geçen yıl Özlem Bekteş adlı hemşirenin stoma hastaları için geliştirdiği stoma bakım aparatı, birçok hastanede kullanılmaya başlandı. Bu kez bir erkek hemşire 'Mavi Kod' arabaları için kilit sistemi geliştirdi.

UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin içinde acil servis hizmeti veren 'Kardiyopulmoner Resüstasyon Ekibi' içinde yer alan iki yıllık erkek hemşire Erkan Özübek, genel durumu kötüleşen hastalara acil müdahale için kullandıkları ve içinde her türlü malzemenin her an hazır bulunduğu Mavi Kod arabalarına ekonomik ve kullanışlı bir kilit üretti. Kayınpederinin torna atölyesinde yaptırdığı kilide, toptancı marketlerden aldığı plastik bir bileziği geçiren Erkan Özübek, geliştirdiği aparat sayesinde kilitlerin her seferinde tamamen atılmasının önüne geçmiş oldu.

Geliştirdiği kilit sistemini Rektörlük A Salonu'nda yapılan Hemşireler Haftası Kutlamaları sırasında anlatan Özübek, meslektaşlarından ve öğretim üyelerinden büyük alkış aldı.

Mavi Kod arabalarına konan acil müdahale malzemelerinin sayılı ve her an kullanılmaya hazır olması gerektiğini vurgulayan Özübek, "Genellikle ithal edilen özel kilidin bir kere açıldıktan sonra tekrar yenisinin takılması gerekiyor. Bazen hastaya müdahale için koridorlarda hızla gittiğimizde virajlarda araba sağa sola yatar, kilit burada bile kopardı. Mavi Kod arabasının kilidinin hastaya müdahale anında açılması gerekiyor, çünkü bu, içindeki malzeme tam, kontrol edilmiş anlamına geliyor. Kilit her söküldüğünde malzemenin kontrol edilip kilidin yenilenmesi gerekiyor." dedi.

Kilidin her seferinde atılarak yenilenmesinin ekonomiye büyük zarar olduğuna dikkat çeken Özübek, şöyle konuştu: "Ben de, daha kullanışlı ve ucuz bir yöntem arayışına girdim. Kayınpederimin torna atölyesinde sabit bir anahtar plakası yaptırdım, bir de anahtarı kilitleyen plastik bir bilezik satın aldım. Şimdi plastik bileziği takıyoruz üzerine etiket yapıştırıyoruz. Kilidi açtığımızda sadece etiket ve plastik atılıyor, plakayı sabit olarak kullanıyoruz. Eski sistemde attığımız kilidin 100 tanesi 150 liraydı. Şimdi 100 tane plastik bileziğe bir lira veriyoruz"

Hemşire Erkan Özübek, minik icadı nedeniyle Hemşireler Haftası töreninde Başhekim Prof. Dr. Macit Gülten'den teşekkür belgesi aldı. Erkan Özübek, kürsüden inerken, "Erkek hemşire olmaktan gurur duyuyorum." dedi.
 

sondakika.com

Bu haber toplam 3005 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim