• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Erkekler bu ameliyat için sıraya girdi

Erkekler bu ameliyat için sıraya girdi
Son yıllarda erkekler de kadınlar gibi estetik ameliyatlara yoğun ilgi gösteriyor.

Herkesin burun estetiği olma isteğini doğru bulmayan Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, 18 yaş altındaki kişilere estetik ameliyat yapılamayacağının altını çizdi...

Halk arasında burun estetiği olarak bilinen rinoplasti, Türkiye'de ve dünyada en sık uygulanan estetik ameliyatların başında geliyor. Burnundan memnun olmayanların plastik cerrahlara başvurduğunu ifade eden Dokuz Eylül Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, günümüzde hemen her kesimden kişinin burun ameliyatı olduğunu ifade etti.

BURNUN PLANI YAPILIYOR

Son yıllarda özellikle erkek hastaların oranında da büyük bir artış olduğuna dikkat çeken Prof. Yılmaz, herkese burun estetiği yapılmadığını anlattı. Prof. Yılmaz, 18 yaş üstü, kemik gelişimi tamamlanmış kişilere burun estetik ameliyatı yapılabileceğini vurguladı. Hastanın öncelikle ameliyat öncesi ayrıntılı bir muayenesinin yapıldığına dikkat çeken Prof. Yılmaz, hastanın belli açılardan dijital fotoğraflarının çekildiğini ve fotoğraf üzerinde simülasyon programları ile hastanın yüz ölçülerine uygun en ideal burnun planının yapıldığını dile getirdi.

BEKLENTİLER ÖNEM TAŞIR

Burun estetiğinde ameliyat öncesi ayrıntılı bir analiz gerektiğini ifade eden Prof. Yılmaz, burnun hem anatomik hem de solunum fonksiyonları açısından değerlendirilmesi ve hastanın beklentilerinin ortaya çıkarılmasının başarılı bir sonuç doğuracağını anlattı.

DÜNYACA ÜNLÜ DOKTOR RİCCARDO F. MOZZOLA GELECEK

Prof. Yılmaz, burun estetiği ameliyatlarında son yenilikleri cerrahlarla paylaşmak, hastaların beklentilerine en iyi şekilde cevap vermek için Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Derneği olarak 'Rinoplasti Kursu'' düzenleyeceklerini söyledi.

Prof. Yılmaz, “Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yapılacak olan kursta farklı bakış açılarının ve uygulamalarının paylaşılacağını belirterek bunun çok önemli bir kurs olduğunu söyledi. Bu kurs için İtalya'dan Dr. Riccardo F. Mazzola’nın geleceğini kaydeden Prof. Yılmaz, Mazzola'nın rinoplasti alanında dünyaca tanınan bir cerrah olduğunu kaydetti. Prof .Yılmaz, Dr. Mazzola'nın burun estetiği ile ilgili 3 kitap, 12 kitap bölümü, 111 bilimsel yayını olduğunu vurguladı.

TRAVMA RiSKi SÖZ KONUSU

Ameliyat sonrası doktorun önerilerine uymanın ve burnun dış etkilerden korumanın da ameliyatın başarısını etkilediğini söyleyen Prof. Yılmaz, en çok burun estetiği ameliyatlarında ikinci müdahaleye gerek duyulduğunun altını çizdi. Yılmaz şöyle devam etti:

"Burun estetiği ameliyatından sonra ikinci bir müdahale gerekliliği literatürde yüzde 10-30 oranında bildirilmiştir. Bunun altında yatan temel neden burnun travmaya çok kolay maruz kalabilmesidir. Bazı durumlarda yara iyileşmesindeki bozukluklar da sonucu olumsuz yönde etkileyebiliyor. Her müdahaleden sonra cerrahi manipülasyon daha da zorlaşıyor."

Münevver ÇAKIRTAŞ/İSTANBUL
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4095 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim