• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 24 °C

Erkekler susmayı tercih ediyor

Erkekler susmayı tercih ediyor
ElitePartner'in araştırması, erkeklerin ilişkileri hakkında konuşmak istemediği yönündeki genel kanıyı haklı çıkarıyor.

Her iki erkekten biri aşk acısını ya da ilişki sorunlarını paylaşmıyor. Almanya'nın bilinen tanışma sitelerinden biri olan “ElitePartner.de”nin yaptırdığı bir araştırma, erkeklerin yalnızca yüzde 40'ının yakın olduğu hemcinsiyle dertleştiğini gösteriyor. Kız arkadaşlarından birisine ilişkisinde yaşadığı sorunları anlatan erkeklerin oranı ise yüzde 16'da kalıyor. Özellikle 50 yaşın üzerindeki erkekler ilişkilerindeki stres ve sıkıntılardan söz etmekten hiç hoşlanmıyor. Bekâr erkekler için ise kalp acısını anlatmak daha kolay. Kara sevdaya tutulup annesinin kapısını çalanlar da var. Her on erkekten biri ilişkisinde sorunlar olduğunda annesinde derman arıyor.

Klişeler doğru!

ElitePartner psikologlarından Lisa Fischbach, “Çoğu erkeğin aşk hususunda konuşmayı sevmediği klişesi hâlâ geçerli!” diyor. Fischbach bunun aile eğitiminden kaynaklandığı görüşünde. Psikolog Lisa Fischbach, oğlan çocuklarının duygular, aşk acısı veya sevgi üzerine konuşması konusunda hâlâ yeterince teşvik edilmediğini söylüyor. Bu yüzden erkekler özgüvenle hislerini ifade etmeyi daha az öğreniyorlar. Fakat günümüzde modernleşen aile içi eğitim etkisini gösteriyor. Genç kuşaklar, 50 yaş üzeri erkeklere kıyasla ilişkilerindeki sorunlardan çok daha fazla bahsediyor.

Kaynak: dw.de

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4372 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim