• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Erzurum çağrı merkezinde 10 bin genç istihdam edilecek

Erzurum çağrı merkezinde 10 bin genç istihdam edilecek
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 2023 yılında Erzurum Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) çağrı merkezinde 10 bin gencin istihdam edileceğini söyledi.

Assistt 182 MHRS çağrı merkezi personel alımı kura çekim töreni İl Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın katıldığı törenle çağrı merkezinde istihdam edilecek 100 kişinin ismi noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. Kura çekimine 281 kişi katıldı. Sağlık Bakanı Akdağ, MHRS sistemiyle dünyada bir çok ülkeye örnek model olduklarını söyledi. Akdağ, 2023 Erzurum vizyonlarının 10 bin işsiz gencin çağrı merkezlerinde istihdam edilmesinin amaçlandığını belirtti. Bakan Akdağ, Erzurum'a hizmet sunumu ve istihdama çağrı merkeziyle katkıda bulunduklarına vurgu yaparak, "Küresel krizden eğer güçlü çıkmasaydık bu yatırımları gerçekleştirip istihdam imkânı oluşturamayacaktık." dedi.

'HAYALPEREST VE ZORBALARA HAYIR'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, PKK terör örgütü ve yandaşlarının Hakkari'de Başbakan Erdoğan'ın mitingine gidenleri korkuttuğunu, ardından ise isim vermeden ve parti belirtmeden aynı şehre sonradan giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini ileri sürdü. Akdağ, aynı mitingde Türk bayrağı açılmadan vatandaşlara seslenen siyasi parti liderini Erzurum'da gençlerin huzurunda kınadığını dile getirerek, "Bu ülkenin göz bebeği, başbakanı bir ilde mitingi yaparken ben de o mitingdeydim. Vatandaşın tehditle sokağa çıkmasını engellemeye çalışan, dükkanların kepenklerini kapattıranlar, vatandaşın sokağa çıkmasını engellemeye çalışanlar, bundan kısa bir süre sonra başka bir mitingde bir parti liderini heyecanla karşılmadılar. Aslında o partiye vermeyecekleri halde karşılardılar. Bunu hep beraber seçimlerde göreceğiz. O mitingde Türk bayrağı yoktu. O mitingde olmadığı halde PKK ve yandaşlarının desteği ile o miting meydanında toplanan o halka seslenen hangi liderse sizin huzurunuzda onu da şiddetli kınıyorum. Zorbalar bir miting meydanına vatandaşın girmesini engelleyebilir, aynı zorbaların Türk bayrağı olmayan başka bir mitingi taşeron olarak PKK ve yandaşlarının bir başkta lidere destek tertibi mümkün olabilir. 12 Haziranda bütün bu tertiplerinin içinde olanlara dersini vereceğimiz gündür." dedi.

'AKITTIKLARI KANDA BOĞULACAKLAR'

Sağlık Bakanı Akdağ, İstanbul Okmeydanı'nda meydana gelen patlamayı da yolda öğrendiğini ve üzüntü duyduğunu dile getirdi. Sağlık Bakanı Akdağ, söz konusu terör olayında ölen olmamasının sevindirici olduğunu ifade etti. Yaralılara acil şifalar dilediğini dile getiren Akdağ, bombalı saldırıyı hangi örgütün gerçekleştirdiğinin ise araştırıldığını anlattı. Sağlık Bakanı Akdağ, terör örgütlerinin gerçekleştirdikleri hain saldırılarla milleti yıldıramacaklarına dikkat çekerek, "Terörle bu milleti yıldıracaklarını sananlar aldanıyorlar. Bu millet bu vatanı vatan haline getirmek için canının vermekten kaçınmayanların torunlarından oluşuyor. Allah'ın izniyle onlar akıtmak istediği kanda boğulacak, bizler de sizlerle Türkiye'nin geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Assistt Genel Müdürü Adil Zembat ise ülke genelindeki çağrı merkezlerinde yaklaşık 6 bin kişiye ekmek kapısı olduklarını söyledi. Zembat, Erzurum çağrı merkezinde bin kişiyi istihdam ettiklerini dile getirdi. Zembat, işe alımlarda adil davranıldığını ve üç aşamalı bir sınav sistemi sonucunda çağrı merkezlerine bin kişinin alındığını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2067 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim