• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Erzurum'a sağlık alanında 410 milyon TL yatırım yaptık

Erzurum'a sağlık alanında 410 milyon TL yatırım yaptık
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon mitinginde ise Erzurum'a iktidarları süresince sağlık alanında 410 milyon TL yatırım, 331 kilometre de bölünmüş yol yaptıklarını söyledi.

Erzurum denince akla Dadaş geldiğini belirten Başbakan Erdoğan, Dadaş'ın mert, yiğit, cesur, özü sözü doğru anlamlarını taşıdığını söyledi. Merhum Alvarlı Efe Hazretleri'nin 'Mevla'ya emanetsin Erzurum' cümlelerini aktaran Başbakan Erdoğan, yapılan hizmetleri anlattı. Türkiye'yi dünyanın 26. büyük ekonomisinden 17. sıraya taşıdıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, Türkiye'yi dış politikada itibarlı bir konuma yükselttiklerini vurguladı. Erzurum'da bir ikinci devlet üniversitesi kurduklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, ambulans helikopterlerinin ilkini Erzurum'dan kaldırdıklarını ifade etti. Başbakan Erdoğan, "Kasım ayında Narman ilçemizde Yanıktaş köyümüzde 56 yaşında bir hanım kardeşimiz, haziran ayında Tekman ilçemizde 24 yaşındaki bir hanım kardeşimiz doğum vakti gelince hastaneye gitti. Bebeğin kalp atışı ve solunumu hissedilmeyince Erzurum'dan hava ambulans istenildi. Ambulans 15 dakikaya kalmadan anne ve bebeğini Erzurum'a getirdi. Erzurumlu kardeşim batıda, Avrupa'da ne kadar hizmet varsa aynısını Narman'da da Tekman'da da görüyor." dedi.

Sadece Erzurum'a sağlıkta 410 milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, Türkiye genelinde açılan 123 adalet sarayının birinin de Erzurum Adalet Sarayı olduğunu söyledi. Türkiye genelinde 79 senede 5 bin 300 bölünmüş yol yapıldığını kaydeden Erdoğan, "Biz 7.5 yılda yaklaşık 12 bin kilometre yol yaptık. Cumhuriyet tarihinde Erzurum'da yapılan bölünmüş yol 49 kilometreydi. Biz 7.5 yılda 331 kilometre yol yaptık. 7.5 yılda 430 bin konutun inşaatını başlattık. 330 binini sahiplerine teslim ettik. Kira öder gibi taksit ödeniyor. Tarihimiz, kültürümüz, medeniyetimiz, aziz milletimiz kadar büyük düşünüyoruz. Biz ucuz polemiklerin içinde olmayacağız. Küçük hesapların küçük meselelerin ardına sığınmayacağız. Onlar anayasa değişikliğini konuşmadılar. Ceket pantolanla uğraşıyorlar. Bunlar bakıyorsunuz Tayyip Erdoğan'ın boyuyla uğraşıyorlar. Benim boyum 185 cm. Tepe tepe kullanın. Ama bizim bu işlerle işimiz yok. Biz dertliyiz dertli. Bu milletin dertliyiz, sevdalısıyız." dedi. Anayasa değişikliğinden sonra kamuya personel alımında özürlülere öncelik verilerek, engelli çocuğun yük olmaktan çıkarılacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Erzurum'da ocak ayının son haftası ve şubat ayının başı kış olimpiyatlarını burada yapıyoruz. Bizim iktidarımızın Erzurum'a verdiği önemin göstergesidir bu. Erzurum devasa yatırımlarla bambaşka bir havaya bürünüyor. İşe Erzurum havaalanından başladık. Terminal binasını pırıl pırıl yaptık mı? Bunlar modern bir Erzurum'u hazırlıyor. 2011 Kış Oyunları için 3 bin yatak kapasiteli yurtlar yapıyoruz. Bu yurtlar normal zamanlarda üniversitelerimize hizmet verecek. Oltu'da 300 kapasiteli yurt yapıyoruz. Erzurumlu şunu bilsin, mal meydanı, hayvan pazarları ahırların bulunduğu bu bölge şehir merkezinde kalıyordu. İnşallah şehrin ortasında kalan bu bölgeyi kaldırıyoruz. Kalkınmış ve modern bir Erzurum lafla olmuyor. Çalışmakla ve çabalamakla oluyor. Bunu da biz başaracağız. Tarımda iktidarımız süresince Erzurum'a çiftçilerimize 400 milyon TL'nin üzerinde destek verdik. 12 Eylül Erzurum için bir milat olacak. Yeniden bir doğuş olacak. Gelin hep birlikte 'evet' diyelim. Gelin bembeyaz yeni bir sayfa açalım. Unutmayın her 'evet' adalete davettir. Her evet özgürlüğe davettir, hukuka davettir." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2136 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim