• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Eski gömlek fabrikası, kadın doğum ve çocuk hastanesi olacak

Eski gömlek fabrikası, kadın doğum ve çocuk hastanesi olacak
Esenler'de yapılacak 150 yatak kapasiteli kadın doğum ve çocuk hastanesinin temeli atıldı.

İSTANBUL (A.A) - İstanbul Esenler'de tam donanımlı 150 yatak kapasiteli kadın doğum ve çocuk hastanesinin temeli atıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ilçenin nüfusunun 500 bin olduğunu belirterek, en önemli eksiklerinden birinin hastane olduğunu vurguladı.

Sağlığın önemine işaret eden Mutlu, sağlık hizmetleri açısından İstanbul'da peş peşe güzel işler yapıldığını dile getirdi.

Şu anda 8 ayrı hastanenin İstanbul'da halkın hizmetine açılabilmesi için yoğun bir çalışma sürdürüldüğünü bildiren Mutlu, şöyle devam etti:

''Bir kısmı birkaç ay sonra bir kısmı ise önümüzdeki yıl içerisinde açılacak. Ancak netice itibariyle 8 büyük hastanede yoğun çalışmalar sürdürüyoruz. Hastaneye kavuşamamış tek ilçemiz Güngören'de de yer temin etmek suretiyle hastane ihtiyacını karşılamak en büyük hedefimiz. Gerçekten Belediye Başkanına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu hastanenin yapımında çok büyük çaba sarf etti. Hem binayı satın aldılar, hem binayı Sağlık Bakanlığına devrettiler. 'Başlaması bizden devam ettirmesi sizden' dediler. İyi bir işbirliği gerçekleştirildi.''

Kaynak konusunda sıkıntı bulunmadığını ifade eden ve müteahhitten daha hızlı çalışmasını isteyen Mutlu, ''Proje süresi, 720 gün ama süratli çalışılırsa bu hizmete daha önce kavuşulabilir'' diye konuştu.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu da 7 yılda sağlıkla ilgili çok büyük yatırımların hem Türkiye'de hem de İstanbul'da gerçekleştirildiğini, gelecek 5 yıl içerisinde de çok daha büyük yatırımların olacağını ifade etti. Dokucu, önümüzdeki yıllarda daha çok marka hastanenin hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından, Vali Mutlu ve İl Sağlık Müdürü Dokucu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve diğer yetkililer, hastanenin temelini attı.

Eski bir gömlek fabrikası binasıyla yanına yapılacak ek binadan oluşacak hastanede, acil servisten laboratuvara, yeni doğan ünitesinden röntgen cihazlarına kadar tüm sağlık hizmetleri sunulacak.

İki blok halinde 6 katlı, 150 yatak kapasiteli ve 18 bin metrekare kapalı alana sahip hastanenin yaklaşık 2 yıl sonra hizmete girmesi planlanıyor.

Bu haber toplam 3638 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim