• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Eski köhnemiş yapılardan kurtulacağız

Eski köhnemiş yapılardan kurtulacağız
2012 yılı eylem planının oluşturulduğunu belirten Acar; “Eylem planımız hazır. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirmek istediğimiz projeler belirlendi.

Başkan Acar, Merkez ve Ankara İl Müdürlüğünde Görev Yapan Şube Müdürleri ile Bir Araya Geldi

SGK BAŞKANI FATİH ACAR;
- ÇALIŞMALARIMIZI KENDİMİZ İÇİN DEĞİL, ÜLKEMİZ İÇİN BİZE EMANET EDİLEN GELECEK NESİLLER İÇİN YAPMALIYIZ.
- TÜRK TELEKOM SADECE SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA AİT BİR SOSYAL GÜVENLİK HATTI TAHSİS EDECEK.
- BOLU’DA EĞİTİM VEREN BİR SOSYAL GÜVENLİK YÜKSEKOKULUMUZ VAR. ANKARA VE GAZİ ÜNİVERSİTESİ BÜNYELERİNDE DE SOSYAL GÜVENLİK YÜKSEKOKULU AÇILMASI KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARDIK.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar Merkezde ve Ankara İl Müdürlüğünde görev yapan Şube Müdürleri ile genel değerlendirmelerde bulunmak üzere 21.02.2012 tarihinde bir araya geldi.

Başkan Yardımcısı Yadigar Gökalp’in de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Acar, yapılan çalışmalar ve uygulamaya konulacak projeler hakkında bilgi verdi, Şube Müdürlerine öneri ve tavsiyelerde bulundu.

Batıkent’e teknoloji üssü kuracağız
Kurumun bilgi işlem alt yapısını tamamen değiştireceklerini kaydeden Başkan Acar; “Mamak ve Kızılay’da bulunan bilgi işlem merkezlerimiz ömrünü tamamlamak üzere. Batıkent’te yeni bir bilgi işlem üssü inşa edeceğiz ve bu dağınık yapıyı ortadan kaldırarak teknoloji konusundaki eksikliğimizi ortadan kaldıracağız.” dedi. Acar, arşiv yönetim sistemi ile ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğini de belirterek sisteme en geç 2012 yılı sonuna kadar geçileceğini bildirdi.

Türk Telekom sadece SGK’ya ait hat tahsis edecek
İnternet alt yapısının iyileştirilmesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü anlatan Başkan Acar; “İnternet alt yapımızın iyileştirilmesi ile ilgili Türk Telekom’la görüşmelerimiz sürüyor. Türk Telekom sadece Sosyal Güvenlik Kurumuna ait bir sosyal güvenlik hattı tahsis edecek. Bununla ilgili anlaşmayı kısa süre içerisinde imzalayacağız.” dedi.

Eski köhnemiş yapılardan kurtulacağız
Eski ve fiziki olarak kötü durumda olan mekanlardan kurtulmak gerektiğinin altını çizen Acar, yıl sonu itibariyle tüm hizmet birimlerinin yenilenmiş olacağını ve Kurum çalışanlarının işe çok daha istekli ve koşa koşa gelecekleri bir ortamın sağlanacağını bildirdi.

2012 yılı eylem planının oluşturulduğunu belirten Acar; “Eylem planımız hazır. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirmek istediğimiz projeler belirlendi. Şimdi sizlerden bu projeleri hayat geçirmek için gayret göstermenizi istiyorum. Amacımız bu projeleri eksiksiz ve zamanında hayata geçirmek olmalı.” dedi.

Ankara ve Gazi Üniversitesinde Sosyal Güvenlik Yüksek Okulu açılacak Sosyal güvenlik alanında bilgi sahibi yetişmiş, donanımlı eleman ihtiyacını karşılamak için Ankara ve Gazi Üniversiteleri ile görüşmelerde bulunduklarını belirten Acar; “Bolu’da eğitim veren bir Sosyal Güvenlik Yüksek Okulumuz var. Ankara ve Gazi Üniversitesi bünyelerinde de Sosyal Güvenlik Yüksek Okulu açılması konusunda anlaşmaya vardık.” dedi.

Sosyal Güvenlik okullarından mezun olacak gençlerin Kurumda istihdam edileceğini açıklayan Acar; “KPSS puanı ile aldığımız gençler başka sınavlara girerek bir süre sonra kurumdan ayrılıyorlar. Sosyal güvenlik alanında yetişmiş bu alanda bilgi sahibi gençler artık üniversitelerimizde yetişecek ve bizde kurumda bu gençlere iş olanağı sağlayacağız. Bu okullarda eğitim gören ve mezun olan gençleri kurumuzda istihdam ederek yetişmiş eleman açığımızı gidereceğiz.” açıklamasını yaptı.

Kişisel gelişim, NLP, protokol kuralları gibi eğitimlerimiz devam edecek
Sadece mevzuat eğitimleri ile sınır kalınmaması gerektiğine vurgu yapan Acar; “Mevzuat eğitimleri mutlaka gerekli ama bildiklerimizi karşıya en şekilde aktarmakta çok önemli. Bu konuda kişisel gelişim, NLP, protokol kuralları gibi eğitimlerimizde devam edecek.” dedi.

Toplam kalite çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Acar çalışanlardan kalite eğitimlerine aralıksız devam etmelerini istedi. Acar, “Dünya gelişiyor ve değişiyor. Bizler bu değişime ve gelişime ayak uyduramazsak sınıfta kalırız. Bu konuda toplam kalite çalışmalarına katılmanızı istiyorum.” diye konuştu.

Çalışmalarımızı sadece kendimiz için değil, ülkemiz için bize emanet edilen gelecek nesiller için yapmalıyız
Çalışmaların kalıcı bir eser bırakmak anlayışı içerisinde azim ve inançla yapılmasının önemine dikkati çeken SGK Başkanı Fatih Acar, “20 yıl görev yaptıktan sonra geriye baktığımızda ben güzel işler yapmışım diyebilmeliyiz. Kalıcı, insanların işlerini kolaylaştıracak hizmet sunmak için çalışmalıyız.” dedi.

Üzerlerine çok ağır bir yük aldıklarını hatırlatan Kurum Başkanı Acar, bu sorumluluğun tüm çalışanların yüreklerinde hissedilmesinin gerektiğini söyledi. 74 milyon vatandaşın emanetini taşıdıkları bilinciyle hareket edilmesinin önemine vurgu yapan Acar, eksiklerin ve farklılıkların olabileceğini söyledi. Yeni bir çalışma anlayışı ile hareket etmeye çalıştıklarını ifade eden Acar, birinci düsturlarının halka hizmet etmek olduğunu kaydetti.

Halkın sorunları karşısında nasıl yardımcı olabilirim düşüncesiyle hareket edilmesinin çok önemli olduğunu belirten Acar, “Size nasıl muamele edilmesini istiyorsanız siz de insanlara öyle muamele ediniz.” dedi.

Değişimin çok önemli bir konu olduğunu belirten Acar, değişimi kavrayamayanların başarıyı da yakalayamayacağını söyledi. Acar, “Çağı ve değişimi iyi okuyanlar başarılı olur. Bu dönemde öyle bir değişim ve dönüşüm var ki inanılmaz hızlı akan bir dönem.

Bu üçüncü safhayı çok iyi algılamamız lazım. Hepimiz bisikletin üzerindeyiz. Pedalı çeviren öne geçer. Çevirmeyen ise düşer ve geride kalır.” dedi.

Sistem lideri değişimi kavrayabilen ve yakalayabilen kişidir
Yönetici, Lider ve Sistem Lideri kavramlarına da değinen Başkan Acar, Kurum yöneticilerine klasik yönetici değil sistem lideri olmalarını tavsiye etti. Sistem liderinin değişimi kavrayabilen ve yakalayabilen kişi olduğuna işaret eden Başkan Acar bu tezini örneklerle anlattı. Acar, “Yönetici kararnamelere uyan kişidir. Lider karar veren kişi iken sistem lideri ise karar verdiren kişidir. Yine yöneticinin yaklaşımı sadece dinlemek olurken, liderin yaklaşımı anlatmaktır. Sistem liderinin yaklaşım tarzı ise hem dinlemek hem de anlatmaktır. Yönetici onlar der, lider ben der ama sistem lideri biz ifadesini kullanır.” diye konuştu.

4 altın kural, takip, kontrol, koordinasyon ve motivasyon
İş hayatında 4 altın kural olduğunu ifade eden Başkan Acar, bunların takip, kontrol, koordinasyon ve motivasyon olduğunu söyledi. Her birinin çok önemli kurallar olduğunu belirten Kurum Başkanı, bu kurallara çok dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Başarılı olmak için birimler arası uyum ve aynı hedefe yönelmek gerekir
Stratejik anlamda yönetimin başarılı olması için birimler arası uyum ve aynı hedefe doğru yönelmenin gerekliliğine vurgu yapan Başkan Acar, yönetim işinin yüzde yirmisinin teknik, yüzde sekseninin ise iletişim olduğunu söyledi. Başarı formülünün en önemli bileşeninin insanlarla iyi geçinmeyi bilmek olduğunu belirten Acar, işin püf noktasının sevgi ve samimiyet olduğunu söyledi.

SGK Başkanı Fatih Acar konuşmasını, “Görevimizi en iyi şekilde yapmalıyız. Makam bize
değil, biz makama şeref katmalıyız. Makamların, samimiyseniz, karşılıksız hizmet ederseniz bir anlamı vardır.” sözleriyle tamamladı.

Başkan Acar, konuşmasının ardından Şube Müdürlerine söz vererek sorunlarını dinledi.

Bu haber toplam 2408 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim