• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Estetik cerrahi moda oldu

Estetik cerrahi moda oldu
Medstar Antalya Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü’nden Opr.Dr. Mehmet Refik Karagöz, son yıllarda Türk kadınlarının Kate Upton, Türk erkeklerinin İngiliz futbolcu David Beckham ve Aktör ...

Medstar Antalya Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü’nden Opr.Dr. Mehmet Refik Karagöz, son yıllarda Türk kadınlarının Kate Upton, Türk erkeklerinin İngiliz futbolcu David Beckham ve Aktör Kıvanç Tatlıtuğ’a benzemek için bıçak altına yattıklarını söyledi.

Opr.Dr. Mehmet Refik Karagöz, kadınların bir zamanların ünlü oyuncu Angelina Jolie’nin dudaklarını beğendiğini ve onun dudakları gibi dudak istediğini belirterek, “Ama son zamanlarda Kate Upton’ın doğal güzelliğini beğeniyorlar. Burnunu ve göğüslerini çok beğeniyorlar. Kim Kardashian’ın kalçalarını beğeniyorlar. Sadece kadınlar dememek lazım. Erkeklerin de istekleri oluyor. Değişmeyen durum David Beckham’ın burnu. Ayrıca son zamanlarda Kıvanç Tatlıtuğ’un karın kaslarını beğenenler erkekler var” dedi.

ESTETİK AMELİYATLAR BEYİN AMELİYATI
Estetik ameliyatların önemli ameliyatlar olduğunu anlatan Opr.Dr.Karagöz, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Estetik ameliyat bir beyin ameliyatı gibi. Çünkü gün içinde en çok gördüğünüz kişi aynada kendinizsinizdir. Hergün onu beğenmek isterseniz. Eğer beğenmediğiz bir nokta varsa hergün onu görüyorsunuz. Hergün yüzleşiyorsunuz. Bu nedenle önemli ameliyat. Beyin ameliyatı olarak görüyorum.”
Estetik ameliyat olmak için başvuran hastalarla iyi bir iletişim kurulmasının da önemli olduğunu kaydeden Opr.Dr.Karagöz, şunları söyledi: “Hasta ile iletişimin çok iyi olması lazım. Her şeyin bir sınırı vardır. O noktaya geldiğinizde hasta ile açık açık konuşmak lazım. Hastanın güvenini kazandığınız dakikada hastanız sizi dinleyecektir. Bir terazi gibi düşünün. Hastanın istekleri önemli ama sağlık açısından yapılabilecek vardır.”

ESTETİK CERRAHİ HAYAL CERRAHİSİDİR
Estetik ameliyatta son yıllarda uç noktaların ‘kasların inceltilmesi’ olduğunu anlatan Medstar Antalya Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü’nden Opr.Dr.Mehmet Refik Karagöz, “Kadınların bacakları daha güzel görünmesi için kaslar tıraşlanarak inceltiliyor. Ekstrem bir ameliyattır. Gerekirse en alttaki kaburgaların belin daha ince görünmesi, estetik ameliyatlarda uç noktalara giden ameliyatlardır. Estetik cerrahi hayal cerrahisidir. Hayal edebildiğiniz şeyi estetik cerrahide yapabilirsiniz” diye konuştu.

Opr.Dr.Karagöz, estetik ameliyatların kişi üzerinde psikolojik olarak olumlu etkisine vurgu yaparak, sözlerini William Shakespeare’ın ‘Biz beğendiğimiz bedenlere, hayal ettiğimiz ruhları yerleştirip onlarla aşk yaşıyoruz’ cümlesiyle tamamladı.

İHA

Bu haber toplam 2754 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim