• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

Estetik kurbanı olmayın

Estetik kurbanı olmayın
Estetik cerrahi hızla gelişmesine rağmen, yeterince uzmanlaşmamış cerrahların hataları, bıçak altına yatmaya hazırlanan,..

Estetik cerrahi hızla gelişmesine rağmen, yeterince uzmanlaşmamış cerrahların hataları, bıçak altına yatmaya hazırlanan kadınları endişelendiriyor. Özellikle yanlış yapılmış brun estetiği geri dönüşü en zor operasyonlar arasında. Bir dönem çok popülerleşen liposuction uygulaması sonucunda ise doku sarkmaları artık sürpriz olmuyor.

Göğüs estetiği ise asimetrik, yani hatalı sonuçlar verebiliyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, operasyonlarda yapılan hataların detaylarını ve ileride ne gibi olumsuz sonuçlar doğurabileceğini Cosmopolitan dergisinden Özge Zeki’ye anlattı.

BURUN ESTETİĞİ
Burun operasyonlarında rastlanan en büyük hata, fazla kalkık, yüzle uyumsuz ve bakıldığında ameliyatlı olduğu açıkça belli olan burunlar. Kışlaoğlu, bunun nedenini şöyle açıklıyor; “Burun ameliyatları bazen plastik cerrah olmayan hekimler tarafından yapılır. Bazı doktorlar hava yolunu açarken burundan gereğinden fazla kemik ve kıkırdak alırlar. Açıkta kalan kemikleri yaklaştırmaz, eğri kısımları düzeltmek yerine, çıkarıp alırlar. Kışlaoğlu’na göre burun ameliyatlarındaki bir diğer sorun ise açık burun ameliyatları sonrasında tende iz kalması.

NELERE YOL AÇAR?
- Ucu fazla kalkık, yüze uyumsuz ve küçük kalan burunlar.
- Fazla kıkırdak ve kemik alındığı için çok kötü bir görünüme sahip burunlar. (Bu sorunu düzeltmek için kaburgadan kemik ya da kulaktan kıkırdak alınması gerekiyor.)
- Yanlış ameliyatlar sonrası hastanın nefes almasını zorlaştıran, hatta engelleyen sonuçlar çıkabilir.

YAĞ ALDIRMA
Erol Kışlaoğlu, liposuction ameliyatlarında yapılan en büyük hatanın hastayı zayıflatmak amacıyla gerekenden çok daha fazla yağ çekilmesi olduğunu belirtiyor. Liposuction, bir zayıflatma sistemi değil, bölgesel yağlanmaya karşı bir şekillendirme ameliyatı. Fazla yağ çekilmesinin hastanın sağlığı açısından da büyük risk taşıdığını belirten Kışlaoğlu “Derinin belirli bir küçülme kapasitesi vardır ve bu kapasitenin üzerine çıkıldığında deride sarkıklık, tümsekler ve çukurluklar meydana gelebilir” diyor.

NELERE YOL AÇAR?
Liposuction işleminde en önemli risk, yanlış ameliyat sonrasında damarlarda pıhtı oluşması ve bunun akciğerlerde tromboliye neden olması. Bu öyle bir hata ki; kişiyi ölüme bile götürebiliyor.
- Bilinçsiz bir cerrahın işlemi sonucunda düzgün olmayan, çukurlu ve pürüzlü görünümler ortaya çıkabiliyor.
- Karın bölgesine yapılan yanlış liposuction ameliyatları sarkmalara neden oluyor.
- Doğru uygulanmadığı takdirde ciddi yanıklar ortaya çıkabiliyor.

GÖĞÜS ESTETİĞİNDE DOKTORLA UZLAŞIN
Erol Kışlaoğlu’na göre göğüs büyütme ameliyatlarında en ciddi sorun, hastayla doktor arasında göğüs ölçüsü konusunda net bir anlaşmaya varılamaması. “Bunun sonucunda hasta yeni ölçüsüne alışamıyor. Çok büyük protezler doğal sonuçlar vermiyor, ayrıca zorlanarak konduğu için bazı komplikasyonlara da neden olabiliyor” diyor.

NELERE YOL AÇAR?
- Doğal olmayan, uzaktan bakıldığında sert iki küre gibi duran göğüsler.
- İki göğüs arasında asimetri ve yamukluklar oluşması.
- Yanlış operasyonlarda, zorlanarak konan protezlerin çevresinde vücudun sert bir zırh oluşturması.

DUDAK SİLİKONU
Dudak yüzün en dikkat çekici bölgesi olduğundan yapılacak en küçük bir hata hemen kendini belli ediyor. Erol Kışlaoğlu, dudak dolgunlaştırmak amacıyla kişinin kendi dokusunun kullanılabileceği veya hyalüronik asit gibi doğal maddelerin tercih edilebileceğini vurguluyor.

NELERE YOL AÇAR?
- Dudaklarda çok yapay ve şiş görüntüler.
- Vücutla uyumlu olmayan dolgu maddelerinin doğurduğu hem görünüm hem de sağlık açısından sorun yaratan komplikasyonlar.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6728 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim