• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

Ethica Katar şeyhiyle ortak hastane açacak

Ethica Katar şeyhiyle ortak hastane açacak
Yurtdışı hedeflerini büyüten Ethica Sağlık Grubu, 25 milyon dolarlık yatırımla Katar'da hastane açacak. Kraliyet ailesiyle ortaklık yapan grubun hedefi bölgede çok sayıda hastane kurmak.

İstanbul'da iki hastane ve iki tıp merkeziyle hizmet veren Ethica Sağlık Grubu, yurtdışında da hedef büyüttü. Ekimde Katar Kraliyet ailesinden Şeyh Saoud Bin Abdulla Mohammed Jabor Al-Thani ile ortaklık gerçekleştiren grup, Katar-Doha Ethica Hastanesi'nin kurulumu için düğmeye bastı. Bu ay hazırlıkları başlayan ve yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırımla açılacak olan hastanede kardiyoloji ve onkoloji dışındaki tüm alanlarda hizmet verilecek. 400 kişinin istihdam edileceği yatırım, bölgesinde önemli bir güç olmayı hedefleyen Katar'da Türk ortaklığıyla gerçekleşecek ilk hastane olma özelliği taşıyacak.

"TÜRK ETKİSİ ÇOK FAZLA"
Katar'ın çok hızlı geliştiğini vurgulayan Ethica Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, bu yatırımın bölgede açmayı planladıkları hastane zincirin ilki olacağını belirtti. Akdoğan, "Katarlılar'ın bu işbirliğinde Türkiye'yi seçmelerinin birinci nedeni Başbakan Erdoğan'ın o bölgede izlediği politika ve Türk dizileri. Katar'da Türk etkisi çok fazla. Bu nedenle, Türkiye'den bir grup ile işbirliği yapmaya karar vermişler. Bu da bizim için gurur verici" diye konuştu.

Sonraki hedef Uzakdoğu
Dr. Murat Akdoğan, "Bölgesel güç olma yolunda gelişimini sürdüren Katar, Körfez ülkeleri arasında gerek coğrafi gerekse ekonomik koşulları bakımından merkez durumunda. Bu da Ethica Sağlık Grubu'na tüm bölgeye ulaşma ve hatta bu merkezden diğer ülkelere yönelik zincir hastaneler kurma imkânı sağlayacak" diye konuştu. İhracatın çeşitlendirilmesi çalışmalarının yatırımcıları çok olumlu etkilediğini vurgulayan Akdoğan, grup olarak kendilerinin de Ortadoğu'dan sonra Uzakdoğu'ya yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Türk doktorlar çalışacak
7 bin metrekare üzerine kurulacak ilk hastane zincirin konsept modeli olacak. Açılışı önümüzdeki sekiz ay içinde planladıklarını söyleyen Akdoğan, ikinci hastanenin 30 bin metrekarelik alana kurulacağını ve her dalda hizmet vereceğini belirtti. "Diğer Körfez ülkelerinde şubeler açmayı planlıyoruz" diyen Akdoğan, hastane açılana kadar hastaları Türkiye'ye yönlendirecekleri bilgisini verdi. Estetik ve plastik cerrahi konusunda dünyanın en iyisi olmayı hedeflediklerini söyleyen Murat Akdoğan, kurmayı hedefledikleri sağlık üniversitesinde, yeni hastaneler için kalifiye işgücü yetiştireceklerini belirterek, "Katar'daki hastanemizde de Türk doktorları çalıştıracağız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5323 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim