• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Evde Bakım Hizmeti Değerlendirme Toplantısı

Evde Bakım Hizmeti Değerlendirme Toplantısı
Elmadağ Belediyesi ve İşte Hayat Evde Bakım Merkezi İş Birliği ile Uygulanan Evde Bakım Hizmeti Projesi İçin, Çalışmalar Hakkında Kahvaltı Toplantı Düzenlendi

Elmadağ Belediyesi ve İşte Hayat Evde Bakım Merkezi iş birliği ile uygulanan Evde Bakım Hizmeti projesi için, çalışmalar hakkında kahvaltı toplantı düzenlendi.

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin'in makam odasında yapılan toplantıya, Başkan Şahin, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Cindoruk, Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Prof. Dr. İlhan Yetkin, Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr T. Bekir Küçükkayıkçı, belediye meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcıları katıldı.

Başkanı Şahin, evde bakım hizmetine 6 yıl önce ilk kez kendilerinin uyguladığını belirterek, 'Evde bakım hizmeti uygulamasından Başbakanın haberdar olmasından sonra bu konuda yasa çıktı' dedi.

Şahin, dört aylık süre içerisindeki hedeflerinin 2 bin haneye ulaşmak olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

'2 bin kişi değil, hanelerde yeri geliyor 10 tane hastaya bakabiliyoruz. Bu projenin diğer bir güzelliği ise sadece ihtiyaç sahibi hastaya geldik biz diye, hastalara bakmayız gibi bir anlayış yok. Girilen hanede kendileri sormasalar bile, istemeseler bile sağlık ekibi o hane içerisindeki diğer çocuk, yaşlı, genç kim varsa onlarında muayenesini yapıyor. Eğer onlar içerisinde müdahaleye ihtiyacı olan varsa hatta hastaneye yatması gerekiyorsa bilgilendirilmesi yönlendirilmesi gerekiyorsa o çalışmada yapılabiliyor.'

Bakıma muhtaç yaşlı, hasta ve sürekli yatalaklı insanlara psikolojik destek verildiğini de anlatan Başkan Şahin, 'Orada ekipçe gerektiğinde psikolojik gerektiğinde bir hizmet alması gerekiyorsa analizleri yapılarak yönlendirilmesi yapılıyor. Şu ana kadar 650 haneye ulaşıldı. Ama bakılan ilgilenilen hasta sayısı 650'den çok. Ben burada heyete de ekibe de çok teşekkür ediyorum. Çünkü defalarca gözlemledik. Gidilen yerlerden ciddi bir memnuniyetle ayrılmışlar ve gidilen yerler sürekli bizlerle irtibat kurmak suretiyle hizmetten memnuniyetlerini dile getirerek, böyle güzel bir hizmetin devam etmesini arzu ettiklerini belirtiyorlar' dedi.

Projenin maliyetinin normal bir hastanın herhangi bir hastaneye başvurduğu zaman ödediği bedelin neredeyse üçte biri kadar olduğunu bildiren Şahin, bu çalışmayla önceden tanılarla hem devlet hem kendilerine büyük bedeller ödeyecek olan gelişimin önüne geçildiğini, küçük bedellerle tehlikeli hastalıkların önüne geçildiğini söyledi.

Prof. Dr. İlhan Yetkin de 'Belediye halk bütünleşmesindeki ve başı sıkıştığında hastane yerine bir yerde belediyeyi de tercih ediyor olması bence yeni yaklaşım. Bizim ülkemiz için çok farklı bir yaklaşım. Ben bunu önemsiyorum. Belediyecilik alanında yeni bir konsept olarak düşünüyorum. Ben 30 yıllık hekimim, eşimde hekim arkadaşlarımın hepsini yıllardır tanıyorum. Maddi konuda gerçekten çokta ihtiyacı olan insanlar değiliz. Biz bunun hazzını almak istiyoruz' diye konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Cindoruk da 'Avrupa'nın yaptığı şeyi biz uygulamaya çalıştık. Bugün AB başbakanımızda çok geniş dokümanlar getiriyor. Birliğe girmek durumundayız diyor. Hepimiz aynı fikirdeyiz. Sağlık konusunda bu birliğe girmiş durumdayız. Bugün Hollanda'da, İspanya'da, Avusturya'da bu hizmetleri belediyeler yapıyor. O ülkelerde Sağlık Bakanlığı sadece idareci bir konumda' dedi.

Gidilen haneler hakkında istatistiki bilgilere de ulaşabildiklerini, hanelerin neye ihtiyacı olduğunun da belirlenerek belediyeye de bilgi verdiklerini kaydetti.
 

sondakika.com

Bu haber toplam 3423 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim