• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Evde Sağlık Birimi Açılması Hakkında Duyuru

Evde Sağlık Birimi Açılması Hakkında Duyuru
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "Evde Sağlık Birimi Açılması " hakkında duyuru yayınlandı.
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü
 
Sayı     :B10.0.THG.0.10.00.02-010.07 / 31081                                                     02/08/2010
Konu   : Evde Sağlık Birimi Açılması
 
DOSYA
 
            Evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesi için Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurumları bünyesinde evde sağlık hizmetleri birimleri kurulması, bu birimlerin asgari fiziki donanımı ile araç, gereç ve personel standardının ve ilgili personelin görev yetki ve sorumluluklarını belirleyen “Sağlık Bakanlığınca Sunulan Evde Sağlık Hizmetlerinin Uygulama Usul Ve Esasları Hakkında Yönerge” 01/02/2010 tarihli ve 3895 sayılı makam onayı ile yürürlüğe konulmuştur.
            Evde sağlık hizmetinin ülke genelinde yaygınlaştırılarak, Bakanlığımıza bağlı hastanelerde evde sağlık hizmeti birimi kurulması ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza etkin evde sağlık hizmeti verilmesi hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda, bazı illerimizde gereken önem verilerek birimler oluşturulmuş ve hizmet verilmeye başlanmıştır. Ancak, bu güne kadar tescil için Bakanlığımıza ulaşan taleplerden hedeflenen amaca ulaşılamadığı anlaşılmıştır.
            Bu çerçevede ilinizdeki özellikle yatağa bağımlı bireylerin tesbit edilerek bu grup hastalardan evde sağlık hizmeti almaya ihtiyacı bulunanlara öncelikle hizmet vermek ve takip ve tedavilerini sağlamak amacıyla A, B ve C grubu genel hastaneler ile göğüs hastalıkları, fizik tedavi ve rehabilitasyon, kadın doğum ve çocuk  (ağırlıklı olarak evde fototerapi hizmeti vermek üzere)  dal hastaneleri bünyesinde Yönerge hükümlerine uygun olarak “Evde Sağlık Hizmet Birimi” kurulması ve tescil için 15 Eylül 2010 tarihi mesai bitimine kadar Bakanlığımıza gönderilmesi önem arz etmektedir.
   Ayrıca, evde sağlık birimlerinde verilmekte olan hizmetlerin istatistiki verilerinin toplanabilmesi ve değerlendirilebilmesi için geliştirilen, “ Evde Sağlık Hizmetleri Aylık Bilgi Toplama Formu” na tedavi.saglik.gov.tr. adresinden “formlar” menüsünden ulaşılabilmektedir. İl sağlık müdürlükleri “il sağlık kontrol” menüsünden, hastane yönetimleri ise “tedavi formları” menüsünden giriş yapacaklardır.
            Bir örneği ilişikte gönderilen forma ait bilgiler, bilgisayar ortamında evde sağlık birimi bulunan hastaneler ile birinci basamakta evde sağlık hizmeti sunulan il sağlık müdürlükleri tarafından her ayın 1 ila 5’i arasında girilecek, 5 ila 10’u arasında ise il sağlık müdürlüklerince kontrol edildikten sonra bilgisayar ortamında belirtilen adrese gönderilecektir. Bu amaçla daha önce pandemide kullanılmak üzere il sağlık müdürlükleri için belirlenen şifreler kullanılabilecektir. Forma ilişkin bilgi ve açıklamalara, belirtilen adreste ayrıntılı olarak yer verilmiştir. Veri girişi uygulaması 1 Eylül 2010 tarihi itibariyle başlatılacaktır.
            Diğer taraftan, daha önce evde sağlık hizmeti vermekte olan hastane ve il sağlık müdürlükleri tarafından hizmetin başlangıç tarihinden bu güne kadar olan verilerin bir defaya mahsusu olmak üzere aynı sistem üzerinden toplu girilerek gönderilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.
 
Doç. Dr. İrfan ŞENCAN
Bakan a.
Genel Müdür V.
 
 
 
 
 
 
 
Bu haber toplam 11455 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim