• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Evinize özel spa sırları

Evinize özel spa sırları
Bir spa merkezine gidecek vaktiniz ya da maddi gücünüz yoksa, evinizi spa salonuna çevirmeyi deneyebilirsiniz. Bunun için; birkaç bakım ürününe ...

Bir spa merkezine gidecek vaktiniz ya da maddi gücünüz yoksa, evinizi spa salonuna çevirmeyi deneyebilirsiniz. Bunun için; birkaç bakım ürününe ve kendinizi şımartmak için ayıracağınız boş zamana sahip olmanız yetecek de artacaktır bile...

Her zaman bir spa'ya gidip nimetlerinden faydalanmak hem bütçenizi zorlayabilir, hem de gününüzün yarısını harcamanıza neden olabilir. Oysa orada geçirdiğiniz anları daha verimli değerlendirmek elinizde. Cosmopolitan dergisinden Ezgi Tanlak, spa'ya gidemeyenler için evde spa deneyimi yaşamanın yollarını derledi...

BAŞ MASAJI STRESİ UZAKLAŞTIRIR
Başkası saçlarınızla oynadığında kendinizi rahatlamış hissedersiniz. Bu, baştaki sinir ağı yoğunluğundan kaynaklanır. Bu sinir ağı, sinir merkezine mutluluk hissi yaratacak iletiler taşır.
Kolay yol: Parmaklarınızı aromaterapi yağıyla ıslatın. Her iki elinizin işaret, orta ve yüzük parmaklarını kullanarak dairesel hareketlerle başınıza masaj yapın. Parmaklarınız tepede kavuşacak şekilde, saç hattınızdan başlayıp bastırarak geriye doğru ilerleyin ve tepede durun. Bu işlemi ensenize ulaşana kadar tekrarlayın. İşlemi üç kere uygulayın.
Daha da kolayı: Saçlarınızı başınızın arka tarafında atkuyruğu yapın. Sinir ağları bu bölgede yoğunlaşıyor. Atkuyruğu şeklinde topladığınız saçınızdan minik tutamlar çekin. Saçlarınız kısaysa, parmak uçlarınızla bu bölgeye masaj da yapabilirsiniz.

YÜZDEKİ ŞİŞLİKLERDEN KOLAYCA KURTULUN
Uykusuz ya da çılgın gecenin ardından cildinizi olağan güzelliğine kolayca kavuşturabilirsiniz.
Kolay yol: İki adet metal kaşığı üç saat buzlukta bekletin. Kaşıklar soğuduğunda yüzünüze nemlendirici krem uygulayın. Ardından, kaşıkları elmacık kemiklerinizden çene kemiğinize doğru gezdirin. Aynı hareketi alından şakaklara doğru yapın ve bu döngüyü iki kez tekrarlayın.
Daha da kolayı: Yüzünüze nemlendirici bir tonik püskürtün. Çeşitli aromatik yağlar barındıran bir ürün kullanarak da nemin cildinize hapsolmasını sağlayabilirsiniz.

VÜCUT PEELING'İ CİLDE CANLILIK KATAR
Pullanmış cilt yüzeyi, ışığı yansıtmadığı için kötü görünür. Pullanmış yüzeyden kurtulup nemlendirici uygularsanız; anında bebek yumuşaklığında, eşsiz bir tene sahip olursunuz. Peeling'i kendi kendinize de yapabilirsiniz.
Kolay yol: Yağlı bir peeling ürününü avuçlarınızın içine dökün ve boynunuzdan aşağıda kalan bölgeye uygulayın. Su bir bariyer görevi göreceği için cildiniz ıslaksa etkin bir sonuç alamayabilirsiniz. Bu yüzden peeling'i kuru cildinize uygulayın. Ardından, ılık suyla doldurduğunuz küvetin içinde 20 dakika uzanın. Cildinizi kuruladıktan sonra vücut yağı sürün.
Daha da kolayı: Duştan önce kuru bir fırça ile vücudunuzu fırçalayın. Ayaklarınızdan başlayın hafif ve yumuşak darbelerle ölü hücreleri cilt yüzeyinden uzaklaştırın. Fırçaladıktan sonra nemlendirici vücut jeli ile duş alın.

TABANLARA LİMON MASAJI YAPIN
Ayak tabanlarınız da ağrıyabilir. Bu yüzden, önce elinize sert bir limon alın...
Kolay yol: Ayak tabanlarınıza ayak kremi sürün. Sert limonu önce topuklarınızda bastırarak yuvarlayın. Ardından, aynı hareketi taban çukurlarınızda tekrarlayın. Taban çukurunda ileri, geri ve sağa, sola hareketlerle yaptığınız bu masaj kasılmayı azaltacaktır. Aynı masajı parmaklarınızla taban çukuru arasında kalan etli bölümde de yineleyin.
Daha da kolayı: Parmaklarınızla taban çukuru arasında kalan etli bölümün ortasına 30 saniye boyunca bastırın. Oluşan basınç, kasılmanın kısa sürede ortadan kalkmasını sağlayacak.

KAS GEVŞETİCİ KÜVET TERAPİSİ
Araştırmalar, sıcak duş terapisinin ağrıyan kasları rahatlattığını ve esnekliği artırdığını gösteriyor. Bu sebeple, gergin bir günün ardından küvet keyfi yapabilirsiniz.
Kolay yol: Küveti doldurunca içine epsom tuzu ekleyin (İngiliz tuzu ya da magnezyum sülfat da denilebilir). 20 dakika boyunca suda kaldıktan sonra, 60 saniye boyunca soğuk su ile duş alın.
Daha da kolayı: Duşa girmeden önce omuzlarınıza ve boynunuza zencefil yağı sürün. Zencefil enflamasyon özelliği ile kaslar için harika bir rahatlatıcıdır.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2970 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim