• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Fatura Bedellerinin Ödenmesi Genelgesi'nde değişiklik (2013/23)

Fatura Bedellerinin Ödenmesi Genelgesi'nde değişiklik (2013/23)
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü'nce Fatura Bedellerinin Ödenmesi Genelgesi'nde değişiklik yapan 2013/23 sayılı genelge yayımlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü'nce Fatura Bedellerinin Ödenmesi Genelgesi'nde değişiklik yapan 2013/23 sayılı genelge yayımlandı;

 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

 

Sayı: 93260756/730         20/06/2013
Konu: Fatura bedellerinin ödenmesi

 

GENELGE
2013/23 

Bilindiği üzere, Kurumumuzla sözleşmeli sağlık hizmet sunucularının genel sağlık sigortalısı ve bunların bakmakla yükümlü oldukları kişilere verilen sağlık hizmetlerinin faturalandırılması, inceleme, itiraz ve ödeme işlemlerini içeren "Fatura Bedellerinin Ödenmesi" başlıklı 2011/62 sayılı Genelge 12/9/2011 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 

Görülen ihtiyaç üzerine 12/9/2011 tarihli ve 2011/62 sayılı Genelgede aşağıda yer alan değişiklikler yapılmıştır. 

1. "1.8.2. Sağlık kurumu mevzuat inceleme komisyonu"   başlıklı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

"1.8.2. Sağlık kurumu mevzuat inceleme komisyonu 

Sağlık kurumu mevzuat inceleme komisyonu; Kurumun merkez veya taşra teşkilatı kadrolarında bulunan tabip, diş tabibi, eczacı ve tıpta uzmanlık mevzuatında belirtilen dallarda bu mevzuat hükümlerine göre uzman olanlar ile sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına dahil diğer personelden görevlendirilen 5 (beş) üyeden oluşur. 

Sağlık kurumu mevzuat inceleme komisyonunda görevlendirilecek üyelerden; Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü personeli Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü tarafından doğrudan, Kurumun merkez teşkilatındaki diğer birimlerde görevli personel ile taşra teşkilatında görevli personel ise Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürünün teklifi ve Kurum Başkanının onayı ile belirlenir. 

Komisyon üyelerinin senelik izin, hastalık izni ve benzeri nedenlerle adı geçen komisyona katılamamaları hallerinde, karar yeter sayısına ulaşılamaması gibi nedenlerle gecikmeleri önlemek amacıyla, karar yeter sayısına ulaşılacak şekilde, katılamayacak üye/üyelerinin yerine başka üye/üyeler görevlendirilir. 

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından, gerektiğinde birden fazla sağlık kurumu mevzuat inceleme komisyonu kurulabilir." 

2. "1.8.3. Sağlık kurumu ihtisas inceleme komisyonu" başlıklı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

"1.8.3. Sağlık kurumu ihtisas inceleme komisyonu 

Sağlık kurumu ihtisas inceleme komisyonu; tıpta uzmanlık mevzuatında belirtilen dallarda bu mevzuat hükümlerine göre uzman olan 2 (iki) uzman tabip ve Kurumun merkez veya taşra teşkilatı kadrolarında bulunan 1 (bir) tabip olmak üzere toplam 3 (üç) üyeden oluşur. 

Komisyon üyeleri öncelikle Kurumda görevli tabiplerden seçilir. Ancak Kurum, üyeleri üçüncü basamak resmi sağlık kurumlarında görevli uzman tabiplerden de seçebilir. 

Sağlık kurumu ihtisas inceleme komisyonunda görevlendirilecek üyelerden; Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü personeli Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü tarafından doğrudan, Kurumun merkez teşkilatındaki diğer birimlerde görevli personel ve taşra teşkilatında görevli personel ile üçüncü basamak resmi sağlık kurumlarında görevli uzman tabipler ise Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürünün teklifi ve Kurum Başkanının onayı ile belirlenir. 

Komisyon üyelerinin senelik izin, hastalık izni ve benzeri nedenlerle adı geçen komisyona katılamamaları hallerinde yerine başka üye/üyeler görevlendirilir. 

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından, gerektiğinde birden fazla sağlık kurumu ihtisas inceleme komisyonu kurulabilir. 

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından, sağlık kurumu ihtisas inceleme komisyonunca alınan kararlarla ilgili gerektiğinde Sağlık Bakanlığından görüş alınabilir." 

Bu Genelge yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 

Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim. 

 

Yadigar Gökalp İLHAN
Kurum Başkanı

Genelgenin aslı için tıklayınız

2011/62 sayılı 'Fatura Bedellerinin Ödenmesi Genelgesi'nin güncel hali için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10879 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim