• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Fazlası depresif yapıyor

Fazlası depresif yapıyor
Bilgisayar başında günde 5 saatten fazla zaman geçiren gençlerde 9 ay sonra klinik depresyon belirtileri gözleniyor.

10 saaten fazla oyun oynayanlarda ise sigara içki gibi bağımlılık etkileri görülüyor. Çin'de yüzlerce denek üzerinde yapılan bir araştırma internette günde beş saatten fazla zaman geçiren gençlerin depresyona yakalanma ihtimalinin, ortalama kullanıcılara kıyasla 1.5 kat daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

SOSYAL İLETİŞİMLERİ KESİLİYOR
Notre Dame Tıp Okulu öğretim üyesi psikiyatrist Lawrence Lam tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, günde en az 300 dakikasını bilgisayar başında ve ağırlıkla internette gezinerek geçiren gençler bağımlılık emareleri göstermeye ve sosyal iletişime ilgilerini yitirmeye başlıyor.

KLİNİKLİK DEPRESYON BELİRTİSİ
Günde ortalama 10 saatten fazla internet veya bilgisayar oyunlarıyla meşgul olan gençlerin durumuysa daha vahim. Bu gençlerin önemli bir bölümünde narkotik bağımlılığına benzer semptomlara rastlanıyor. Bağımlılık 9 ayı geçtiğinde klinik depresyon belirtileri gözleniyor, aile ve arkadaşlardan sıkılma ve kaçma eğilimi izleniyor.

13-18 YAŞ ARASI TEHLİKELİ
Araştırma sonucuna göre 9 ayı geçen bilgisayar bağımlısı gençlerde depresyon oranı yüzde 84. Yaşları 13-18 arasında değişen 1041 gencin katılımıyla yürütülen araştırmanın raporu, Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine adlı bilim bülteninde yayımlandı. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3072 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim