• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 22 °C

Fizyoterapide Gelişmeler Sempozyumu

Fizyoterapide Gelişmeler Sempozyumu
Türkiye Fizyoterapistler Derneği ile Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile ortak olarak gerçekleştirilen 'Fizyoterapide Gelişmeler ...

Türkiye Fizyoterapistler Derneği ile Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile ortak olarak gerçekleştirilen 'Fizyoterapide Gelişmeler Sempozyumu'nun 13.sü Antakya'da devam ediyor.

Bu kapsamda, Antakya'ya gelen Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Dr. Fzt. Bülent Elbasan, Türkiye Fizyoterapistler Derneği'nin, sayısının gün geçtikçe arttığını, amaçlarının, fizyoterapistler arasında iletişim ağı kurmak, meslektaşlarının çalışma koşulları, özlük hakları, görev yetki ve sorumluluklarına yönelik faaliyetlerde bulunmak, bilimsel ve sosyal faaliyetler düzenlenmek olduğunu ve bu amaçla 1969 yılında kurulduğunu söyledi.
Elbasan, Hatay genelinde fizyoterapistlik üzerine hasta sayısının net olarak bilinmediğini fakat özellikle eğitim seviyesinin düşük olduğu bölgelerde, bu oranın oldukça fazla olduğunu söyledi. Günlük yaşantımızdaki yoğun çalışma temposunun ve hareketsiz kalmanın da ortopedik hastalıkları tetiklediğini belirten Elbasan "günlük yaşam koşullarımızda vücudumuzu doğru kullanamıyoruz. Hareketli olmamız ve sabit durmamamız, ortopedik hastalıkların oluşmasını engeller" dedi.
Ortopedik hastalıkların tedavilerinde, eski yöntemlerin artık toplum tarafından da benimsenmediğini ve bunun sevindirici olduğunu belirten Elbasan, ortopedik hastalıkların, fizyoterapistler tarafından tedavi edilmesinin en doğru tedavi yöntemi olduğunu, eski yöntemlerin, hastalarda kalıcı zararlar bırakabileceklerini ifade etti. Fizyoterapistler Derneği'nin, 40 yıldır toplum temelli çalışmalara, bilimsel ve sosyal aktivitelere imza attığını belirten Elbasan, misyon olarak Türkiye fizyoterapistlerinin ulusal ve uluslararası alanda mesleki söz sahibi olabilmeleri için eğitim kalitesini arttırdıklarını söyledi.
Etik prensipler içinde, bilimsel veri ve kanıta dayalı fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamalarının yapılmasını sağlamayı amaç edindiklerini de vurgulayan Elbasan "Fizyoterapistlerin toplum sağlığıyla ilgili çalışmalarını teşvik ederek, fizyoterapi mesleğinin hukuksal haklarını koruma ve geliştirmeyi amaçlamıştır. Vizyon ise Dünyada referans olan bir oda olarak, ulusal sağlık politikalarının geliştirilmesinde yaptırımı olan, ülke genelinde herkesin fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmetinden yararlanabilmesini gerçekleştiren ve fizyoterapistlerin bağımsız olarak mesleklerini uygulama serbestliğine sahip olmalarını sağlamayı hedeflemektedir. Bu misyon çerçevesinde ve vizyonuna ulaşmak için ülkemizdeki ve dünyadaki fizyoterapistlerin birbirleri ile iletişimi, bilgi ve deneyim paylaşımını sağlamak, kaliteli fizyoterapi eğitim ve uygulamalarını desteklemeyi hedeflenmiştir. Bu hedefleri gerçekleştirmek için pek çok ulusal ve uluslar arası projelere imza atılmış, kurslar planlanmış, ulusal sempozyum ve kongreler düzenlemiş ve hala düzenlemeye devam edilmektedir" diye konuştu.
Fizyoterapistlik mesleği ve bu mesleğin kanunu için yıllar önce hocaları tarafından başlatılan çalışmaların sonuna yaklaşıldığını da hatırlatan Elbasan "Mesleğimizin ve örgütün giderek güçlendiği, artık "fizyoterapi ve fizyoterapist" kelimesinin herkesçe bilindiği günümüzde varlığımızı sürdürmede en temel faktörün bilimsellik olduğu bir gerçektir. Bu sebeple gerek kendi içimizdeki dinamikleri korumak gerekse diğer sağlık profesyonelleri ile doğru bir etkileşim kurabilmek için fizyoterapi ve fizyoterapistlik üzerine toplantıların arttırılması ve katılımım maksimum düzeye gelmesi gerekmektedir. Katılımın arttırılması yönünde çaba göstermek ise tüm meslektaşların ortak tavrı olmalıdır" dedi.

beyazgazete.com

Bu haber toplam 4958 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim