• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Fizyoterapistler Yasa İstedi

Fizyoterapistler Yasa İstedi
Üniversiteye girişte yüksekten uçuyorlar, ama meslek yasaları yok

Üniversite sınavında yüksek puanlar alarak girdikleri okullarda fizyoterapi ve rehabilitasyon eğitimi alan fizyoterapistler maalesef 50 yıldır Meslek Yasası olmadan çalışmak zorunda bırakıldılar. Ülkemizdeki fizyoterapistler, dünyadaki meslektaşlarının standartlarının çok altında hizmet vermeye çalışmakta pek çok zorlukla karşılaşmaktadırlar.


Halen yaşanmakta olan en önemli iki sorun şunlardır:
• Ülkenin dört bir yanında sahte fizyoterapistler halkımızı kandırmaya devam etmekte, halkımızın bu konudaki bilgi eksikliğinden yararlanarak iyileşme umutlarını sömürmektedir. Bu nedenle pek çok hasta kalıcı sakatlıklar yaşamakta hatta ölümle burun buruna gelmektedir.
• Diğer sorun fizyoterapistlerin tüm hekimlik branşları ile çalışmalarının mahkeme kararlarıyla engellenmesidir. Fizyoterapistler tüm dünyada bütün branş hekimleri ile çalışabilirken SADECE ülkemizde bu engellenmektedir. Meslek yasaları olmadığı için fizyoterapistler aleyhlerinde açılan tüm davaları kaybetmektedir.


Yaşadığımız sorunlarla ilgili olarak Sayın Başbakanımızın çok önemli desteğini gördük ve 50 yıldır çözülmeyen bu sorunun çözüme yaklaştığını hissediyoruz, umutla bekliyoruz, ancak süre geçtikçe, sıkıntılar, sorunlar artmaktadır. Bu durumun son derece önemli sıkıntılar yarattığını kamuoyu ile de paylaşmak isteriz.


Bugün 22 üniversitede eğitim ve öğretim alan biz fizyoterapistler yaklaşık 6000 kişiyiz ve 100’ü öğretim üyesi olmak üzere 200’ü aşkın öğretim kadromuz bulunmaktadır. Tahminlerimize göre 2020 yılında 15.000 kişiyi aşacağız. Fizyoterapistler hastaneler, sağlık merkezleri, spor kulüpleri, eğitim ve araştırma hastaneleri, tıp merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, kaplıcalar, huzurevleri ve sağlıklı yaşam merkezleri gibi geniş bir yelpazede mesleklerini icra etmektedirler. Alanımızda yapılan uygulamaların büyük bir kısmı fizyoterapistler tarafından keşfedilmiş ya da geliştirilmiştir.


Sağlık Bakanımız, Sağlık Bakanlığında görevli bürokratlarımız ve Yüce Meclisimizde görevli Milletvekillerimiz sizlere bir kez daha basınımız yoluyla sesleniyoruz. Daha sağlıklı bir Türkiye için 7’den 70’e hizmet verdiğimiz halkımıza daha nitelikli, ulaşılabilir ve kamu kaynaklarının israfını önleyecek şekilde hizmet sunmak istiyoruz. Bize destek verin ve 50 yıldır çözülmeyen sorunlarımızı bir an önce gündeminize alınız.
İyileşme umuduyla sağlık kuruluşlarına başvuran değerli halkımızı yanlış ellere düşmemeleri için bir kez daha uyarıyoruz. Lütfen size kendini fizyoterapist olarak tanıtan kişilerin eğitim durumunu ve hizmet kalitesini sorgulayın. Sahte fizyoterapistlerin kurbanı olmayın.
 

Tüm bu sorunları dile getirmek ve kamuoyunun dikkatini çekmek üzere tüm meslektaşlarımızla 27 Nisan 2010 günü saat12.30'da buluşuyoruz. Meslektaşlarımızla engellendiğimizi sembolize eden Koltuk Değnekleri, Tekerlekli Sandalye ve Yürüteçler eşliğinde beyaz önlüklerimizle Ankara’da Sağlık Bakanlığı diğer illerde İl Sağlık Müdürlükleri önünde toplanarak açıklama yapacak ve dilekçelerimizi teslim edeceğiz.

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Yönetim Kurulu
 

Bu haber toplam 4510 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim