• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Gaziantep özel hastane yangınında ölenler toprağa verildi

Gaziantep özel hastane yangınında ölenler toprağa verildi
Şehitkamil ilçesindeki özel bir hastanede çıkan yangında yaşamını yitiren 2 kişinin cenazesi toprağa verildi

Gaziantep'te özel bir hastanede çıkan yangında, hayatını kaybeden 2 kişinin cenazesi toprağa verildi.

Şehitkamil ilçesindeki hastane binasında çıkan yangından kaynaklanan yoğun duman nedeniyle yoğun bakım ünitesinden tahliye edilen ve daha sonra yaşamını yitiren Mehmet Turgut (63) ve Mehmet Örün'ün (55) Gaziantep Adli Tıp Kurumundaki otopsisi tamamlandı.

Yakınlarına teslim edilen cenazeler, Yeşilkent ve Asri Mezarlık'ta kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Kanser hastası Örün ve kalp yetmezliği bulunan Turgut'un 15 gündür söz konusu özel hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.

Turgut'un oğlu Mehmet Turgut, Yeşilkent Mezarlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının 2 yıldır kalp hastası olduğunu söyledi.

Tedavisinin iyi bir şekilde ilerlediğini dile getiren Turgut, sabaha karşı bir doktorun kendisini arayarak hastanede yangın çıktığını ve tahliye sırasında babasının hayatını kaybettiğini söylediğini anlattı.

Babasının ihmal nedeniyle vefat ettiğini öne süren Turgut, "Sağlık görevlileri kurtarmak amacıyla cep telefonlarının ışığıyla hastaların fişini çekip dışarı atmışlar. Çünkü eğitim yok, bilinç yok ve tahliyenin nasıl yapılacağını bilmiyorlar. Cihazdan ayrıldığı için babamın öldüğünü biliyorum. Ama bunun üstünü ne kadar kapatırlar bilmiyorum. Bu işin peşini bırakmayacağız. Kim sorumluysa adli makamlarda bunun peşini bırakmayacağım. Babamın cihazla dışarı çıkmadığını biliyorum." dedi.

Bu sabah saatlerinde Şehitkamil ilçesindeki özel bir hastanesinin bodrum katındaki enerji depolama odasında, aşırı ısınmadan dolayı sabaha karşı yangın çıkmış 25 ve farklı serviste tedavi gören 10 hasta ile yenidoğan ünitesindeki 45 bebek ve dumandan etkilenen 5 hastane personeli AFAD ve itfaiye ekiplerince tahliye edilmişti.

Adalet Bakanı Gül'den ziyaret

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'te özel bir hastanede çıkan yangında görev yapan itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleriyle bir araya geldi.

Gül, ilk olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığını ziyaret etti. Yangında görev yapan personelle görüşen Gül, yangındaki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Daha sonra 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezine geçen Gül, yangın dolayısıyla tahliye edilen hastalar hakkında bilgi aldı.

Gül, telsizden de sağlık çalışanlarına görevlerinde başarılar diledi.

Şehitkamil ilçesindeki özel bir hastanede dün sabaha karşı çıkan yangında, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 2 hasta hayatını kaybetmiş, 45'i bebek 80 hasta ile dumandan etkilenen 5 hastane personeli, AFAD, itfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerince tahliye edilerek diğer hastanelere nakledilmişti. 

 

Özel hastanede yangın dehşeti... Ölü ve yaralılar var

Bu haber toplam 1932 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim