• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

Gaziantep'e bin 875 yataklı 'Entegre Sağlık Kampüsü' yapılacak

Gaziantep'e bin 875 yataklı 'Entegre Sağlık Kampüsü' yapılacak
Gaziantep’te Sağlık Bakanlığı’na ait arazide 1.875 yataklı ‘Entegre Sağlık Kampüsü yapılacak. 1 milyar dolarlık tesis, Türkiye’nin en büyük sağlık yatırımlarından biri olacak.

İtalyan altyapı müteahhitlik şirketi Salini’nin yanı sıra Samsung ve Kayı İnşaat’ın da içinde olduğu konsorsiyum, Gaziantep’te Sağlık Bakanlığı’na ait arazide 1.875 yataklı ‘Entegre Sağlık Kampüsü’ne imza atacak. 1 milyar dolarlık tesis, Türkiye’nin en büyük sağlık yatırımlarından biri olacak

Gayrimenkul sektörü, önceki gün Arkitera Mimarlık Merkezi’nin “Cumhuriyet’in 100. Yılına 10 Kala” teması ile Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği ArkiPARC etkinliğinde buluştu. Etkinlikte Extensa Genel Müdürü Özlem Gökçe’nin moderatörlüğünde gerçekleşen ‘Gelişmekte olan pazarlar’ paneline katılan İtalyan altyapı müteahhitlik şirketi Salini’nin Türkiye Bölge Müdürü Gaetano Germani, Türkiye’de kamu-özel ortaklığı yoluyla kurdukları konsorsiyumla Türkiye’nin de en büyük sağlık yatırımlarından birine imza atacaklarını söyledi.

Germani, Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle, Gaziantep’te devlete ait ‘entegre sağlık kampüsü’ arazisinin geçen yıl yapılan ihalesine Samsung C&T Corporation - Kayı İnş. San. ve Tic. A.Ş- Simed International B.V. - Studio Altieri S.P.A - HAN Teknik Müşavirlik Mühendislik Mimarlık A.Ş’nin yer aldığı konsorsiyum ile birlikte teklif verdiklerini ve ihaleyi kazandıklarını kaydetti. Konsorsiyum olarak 1 milyar dolar yatırım yapmayı planladıklarını kaydeden Germani, “Proje; 488 yataklı bölge hastanesi, 132 yataklı onkoloji hastanesi, 356 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 168 yataklı kalp damar hastalıkları hastanesi, 112 yataklı psikiyatri hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi ve 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi olmak üzere toplam 1.875 yataklı bir Entegre Sağlık Kampüsü yatırımını kapsıyor. Türkiye’nin en büyük sağlık yatırımlarından birini burada gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Gaziantep’te Şehitkamil İlçesi’nde Sağlık Bakanlığı’na tahsisli arsa üzerinde gerçekleştirilecek ve Doğu’nun da en büyük sağlık yatırımı olacak projenin tasarımını hazırlama sürecinde olduklarını, yatırıma ise gelecek yıl başlamayı planladıklarını kaydeden Germani, 3 yılda tamamlanacak projeyi 25 yıl işlettikten sonra devlete devredeceklerini belirtti.

Türkiye’de istikrar ve mütekabiliyet cezbetti

Türkiye’deki istikrarın yabancı yatırımcıları cezbettiğini, Türkiye’nin özellikle mütekabiyet yasasını kabul etmekle çok doğru bir yola girdiğini söyleyen Germani, “Biz altyapı müteahhiti olarak Türkiye’deki ilk ofisimizi Ekim 2008’de açtık. Krizde birkaç yıl bir şey yapmadık. Ancak şimdi Türkiye’ye çok güveniyoruz” dedi. İstanbul’da çok inşaat olduğunu ancak arz-talepte tam bir denge olmadığını gözlemlediğini söyleyen Germani, “Güneydoğu’da da önümüzdeki dönemde büyük bir gelişme ve kalkınma olacak. Yatırımlar bölgede sürecek" diye konuştu.

Nihal Yuvacan / Vatan

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10941 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim