• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Geçici iş görmezlik süreç iyileştirme projesi hakkında duyuru

Geçici iş görmezlik süreç iyileştirme projesi hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Geçici İş Görmezlik Süreç İyileştirme Projesi konulu duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Geçici İş Görmezlik Süreç İyileştirme Projesi konulu duyuru yayımlanmıştır;

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

 

 

 

Sayı: B.10.1.TKH.0.27.00.00

Konu: Geçici İş Görmezlik Süreç İyileştirme Projesi

 

 

 

DOSYA

 

 

 

İlgi: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın 10/05/2012 tarihli ve B.13.2.SGK.0.65.04.01/61201/327372 sayılı yazısı.

 

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın ilgi tarih sayılı yazısında; 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunun 100 üncü maddesini içeren “Kurum, bu Kanun gereği verilecek her türlü belge veya bilginin internet, elektronik ve benzeri ortamda gönderilmesi hususunda, gerçek ve tüzel kişileri zorunlu tutmaya, Kuruma verilmesi gereken her türlü belge, bildirge ve taahhütnameyi diğer kamu idarelerine ait formlarla birleştirmeye, söz konusu belgeleri kamu idarelerinin internet ve elektronik bilgi işlem ortamından almaya, bu idarelere yapılacak bildirimleri Kuruma verilmiş saymaya, bu kanunun uygulamasıyla ilgili işveren, sigortalı ve diğer kurum kuruluş ve kişilerin talepleri üzerine veya re’sen düzenleyeceği her türlü bilgi ve belgeyi bilgi işlem ortamında oluşturmaya, bu şekilde hazırlanacak olan bilgi ve belgelerin sadece internet ve benzeri iletişim ortamında ilgili kişilere verilmesini kararlaştırmaya yetkilidir, elektronik ortamda hazırlanacak bilgi ve belgeler, adli ve idari makamlar nezdinde resmi belge olarak geçerlidir” hükmü yer almaktadır.

 

Bu çerçevede, kısa vadeli sigorta kollarından geçici iş göremezlik ödeneğinin elektronik ortamda hak sahiplerinin hesaplarına aktarılması amacıyla, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından; “Geçici İş Göremezlik Süreç İyileştirme Projesi” kapsamında yürütülen çalışmada, sağlık hizmet sunucuları tarafından doldurulması gereken tek hekim raporu, sağlık kurulu raporu ile iş göremezlik belgesinin elektronik ortamda düzenlenmesi ve yetkili sosyal güvenlik merkezine elektronik ortamda gönderilmesine ilişkin, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı arasında mutabakata varılmıştır. Bu mutabakat çerçevesinde, Sosyal güvenlik Kurumu Başkanlığı eylem planı gereği ülke genelinde 01/07/2012 tarihi itibariyle tüm sağlık hizmet sunucularında bu uygulama başlatılacaktır.

 

Bu itibarla, Hastanelerin güncellenen Medula Web Servis Kılavuzunun İş Göremezlik Raporları ile ilgili bölümünü incelemeleri ve aşağıda belirtilen web servis adreslerine client olarak bağlanmaları gerekmektedir. Hazırlanan ekran prototipleri ve ESAW kodları aşağıda belirtilen elektronik posta adresinden istenebilir. Belirtilen uygulamalar için;

 

1. Ön Seçim Ekranındaki Devam butonu tıklanınca, İş Göremezlik Web Servisinde yer alan raporOnSecim metodu çağırılacaktır. Adresi aşağıda belirtilmektedir:

http://testl.sgk.intra/WS_isGoremezlik2011/services/SorgulaWS/wsdl/SorgulaWS.wsdl

 

2. Ön Seçim Ekranında herhangi bir uygunsuzluk yoksa Yeni Rapor Kaydet Ekranı açılacak ve rapor bilgileri girilecektir. Kaydet butonu tıklanınca medula web servisinde yer alan raporBilgisiKaydet metodu çağırılacaktır. Adresi aşağıda belirtilmektedir:

http://saglikt.sgk.gov.tr/medulaws/services/RaporIslemleri/wsdl/RaporIslemleri.wsdl

 

Herhangi bir teknik sorunda [email protected] mail adresinden bilgi alınabilecektir.

 

Gerekli işlemleri yapılması hususunda;

 

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

 

…/06/2012 Daire Başk. : F.ŞAHİN

 

 

 

Uzm. Dr. İ. Ahmet ÇAKIR

Kurum Başkanı a.

Kurum Başkan Yardımcısı

 

 

DAĞITIM:

Gereği:

81 İl Valiliğine

(İl Sağlık Müdürlüğü)

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11346 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim