• BIST 9756.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

Geçici koruma altına alınan kişilerin tedavilerinde dikkat edilecek hususlar

Geçici koruma altına alınan kişilerin tedavilerinde dikkat edilecek hususlar
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Geçici Koruma Altına Alınan kişilerin tedavi işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı

Sayı : 78004154/010.06.02
Konu : Geçici Koruma Altına Alınanlar

Ülkemizdeki geçici koruma altındaki Suriyeliler için, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları bünyesindeki sağlık tesislerinden tedarik edilen sağlık hizmetlerinin götürü bedel üzerinden temin edilmesi ile ilgili Sağlık Bakanı ve Başbakan Yardımcısı tarafından imza edilen protokol, 01.07.2015 - 31.12.2015 tarihleri arasında uygulanmak üzere yürürlüğe girmiştir.

Protokol hükümlerinin uygulanmasında oluşabilecek tereddütlerin giderilmesi amacıyla aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

1- Protokolün 7’inci maddesinin (1)’inci bendinin (ç) fıkrası gereği, SUT’un fatura eki belgelere ilişkin hükümleri çerçevesinde AFAD tarafından istenilmesi halinde bilgi ve belgelerin en geç 1 ay içerisinde gönderilmesi mecburiyeti bulunması nedeniyle, sağlık tesislerinde tedavi edilen kişiler adına her an fatura düzenlenecek şekilde HBYS sistemine kayıtları yapılmalıdır. Bu kayıtlar istenildiğinde fatura edilecek şekilde muhafaza edilmelidir.

Ayrıca 19.03.2015 tarihli ve 306 sayılı Kurum Başkanlığımızın Onayı ile Genel Sekreterliklerimiz bünyesinde teşekkül ettirilen Fatura İnceleme Komisyonlarınca da talep edilmesi halinde, tedavi edilen kişilerin kayıtları Komisyona sunulmalıdır.

2- Protokolün 8’inci maddesinin (1)’inci bendinin (e) fıkrası gereği, protokolün yürürlük tarihinden önceki tedavi bedelleri AFAD’a fatura edilmeye devam edilecektir.

Halihazırda bu tarihten önceki tedavi bedellerine ait fatura edilmemiş tedavi bedellerinin ivedilikle fatura edilmesi gerekmektedir. İnceleme aşamasında olan veya inceleme aşaması tamamlanmış veya bu güne kadar fatura edilmeyip yeni fatura edilen protokol tarihinden önceki dönemlere ait tedavi bedellerinin ilgili İl AFAD nezdinde gerekli girişimlerde bulunularak en geç Eylül ayı sonuna kadar tahsilatı yapılmalıdır.

3- 01.07.2015 tarihinden sonraki sunulan sağlık hizmetleri karşılığında fatura düzenlenmesine gerek olmayıp, ay sonlarında ilgili sağlık tesislerince düzenlenecek icmal liste tahakkuk kaydının yapılması için muhasebe birimine gönderilecektir. Muhasebe birimince, “120.01.51.01-Suriyeli Hastalara Verilen Sağlık Hizmetleri” hesabının ilgili alt hesabına BORÇ, “600.01-Sağlık Hizmeti Gelirler” hesabının ilgili alt hesabına ALACAK kaydı yapılacaktır.

4- AFAD’tan Bakanlığımıza yapılan ödemeler sağlık tesislerine planlanarak, birlik banka hesaplarına aktarıldığında, ilgili muhasebe birimince, “102-Bankalar Hesabı”nın ilgili alt hesabına BORÇ, “120.01.51.01-Suriyeli Hastalara Verilen Sağlık Hizmetleri” hesabının ilgili alt hesabına ALACAK kaydı yapılacaktır.

Yukarıdaki belirtilen hususlar çerçevesinde işlem tesis edilmesi ve konuyla ilgili olarak yapılacak duyurularımızın takibinin yapılması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Dr. Turhan SULHAN
Kurum Başkanı a.
Kurum Başkan Yardımcısı

EKLER: 1- Sağlık Hizmeti Alım Protokolü (5 Sayfa)

Dağıtım:
81 İl Türkiye Kamu Hastane Birliği 89 Genel Sekreterliği

Duyurunun aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4173 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim