• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 22 °C

Geleceğin doktorları önlüklerini giydi

Geleceğin doktorları önlüklerini giydi
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi'ni bu yıl kazanan 200 öğrenci ders başı yaptı. Tıp Fakültesi'nde öğretim üyeleri tarafından ilk derste önlükleri giydirilip steteskopları takılan öğrenciler, doktorluğa ilk adımı...

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi'ni bu yıl kazanan 200 öğrenci ders başı yaptı. Tıp Fakültesi'nde öğretim üyeleri tarafından ilk derste önlükleri giydirilip steteskopları takılan öğrenciler, doktorluğa ilk adımı atmış oldu.

UÜ Tıp Fakültesi'nin Görükle Kampusu'ndaki 1. sınıf amfisinde düzenlenen "doktorluğa ilk adım" törenine öğrencilerin yakınları ve öğretim üyeleri katıldı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Kılıçturgay öğrencilere seslenerek, "Eğitiminiz sırasında, inanılmaz bir hızla gelişen teknolojiye karşın hekimliğin bir sanat olduğunu ve en değerli bilgilerin hastadan geleceğini unutmayın, hasta muayenesini mesleğinizin en önemli unsuru olarak görün" dedi.

Bu süreçte öğrencilere sadece tecrübe ve bilgi aktarmakla kalmayacaklarını vurgulayan Dekan Prof. Dr. Sadık Kılıçturgay, "Bizler sizlerin sağlıklı, analitik düşünen, sağduyulu, başkalarının fikirlerine karşı olsalar bile dinlemesini bilen, korkmadan düşüncelerini dile getirebilen bireyler olabilmeniz için de çalışacağız. Bugünümüzü 1920'lerde hayatları pahasına oluşturmaya çalışan geçmişinize sahip çıkan, içi boş doktrinleri değil sadece aklın ve bilimin yolunu kendinize şiar edinmenize olanak verecek bir eğitim süreci için var gücümüzle uğraşacağız" diye konuşu.

Daha sonra, UÜ Tıp Fakültesi eski öğretim üyesi ve eski sağlık bakanı, aynı zamanda da Dekan Prof. Dr. Sadık Kılıçturgay'ın babası olan Prof. Dr. Kaya Kılıçturgay kürsüye gelerek ilk dersi verdi. Yıllarca ders verdiği bu kürsüde şimdi çok heyecanlandığını belirten Kaya Kılıçturgay, hekimliği, önyargılardan arınmış biçimde problem çözme sanatı olarak tanımladı. Tıp öğrencilerinin sakin gibi görünen birer bomba olduklarını, geçmişte öğrencilerin öfkelerini sıralara yazarak, çizerek döktüklerini belirten Kılıçturgay, esprili bir dille, "Ben bugünkü pırıl pırıl sıraları hiç beğenmedim. Bu sıraları çabucak kirletin, bozun, kırın, çizin, ruh katın" dedi.

Kılıçturgay'ın konuşması, amfideki öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından ayakta alkışlandı.
Öğrenciler ve ailelerinin mutlulukları gözlerinden okundu. İlk günün heyecanını yaşadıklarını söyleyen geleceğin doktorları başarılı birer doktor olmayı hedeflediklerini söyledi. Aileler ise çocuklarıyla gurur duyduklarını dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2523 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim